تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۹

تهران – دانشمندان با استفاده از يك فناوري جديد، موفق به تحليل و بررسي دقيق سيستم اعصاب و سلول‌هاي عصبي شدند كه مي‌تواند در درمان صرع و انواع تشنج هاي مغزي موثر باشد.

به گزارش 'ساینس دیلی'، این فناوری با استفاده از دو الكترود كوچك آغشته به پلیمر دارو انجام‌می‌شود . این فناوری به شكل ایمپلنت داخل مغز قرار می گیرد و بیماری‌های سیستم اعصاب اعم از صرع و انواع تشنج‌های مغزی را تشخیص می ‌دهد و به درمان هم‌زمان آنها بپردازد.

پوشش پلیمری كه روی الكترودها كشیده شده است دارای خواص منحصربه فردی است كه قابلیت انتقال داروهای مختلف به بخش‌های خاص سیستم اعصاب را فراهم می‌كند؛ همچنین می‌توان با دقت بسیار بالا شبكه سلول‌های اعصاب را بررسی كرد و از نحوه عملكرد آنها مطلع شد.

مهمترین قابلیت این مجموعه تشخیص و درمان هم‌زمان بیماری است كه در نوع خود بی‌نظیر است.

مدیر این پروژه تحقیقاتی بر این باور است كه در آینده‌ای نه‌چندان دور می‌توان الكترودها را به ناحیه موردنظر در مغز فرستاد و علاوه بر كنترل همه‌جانبه سیستم اعصاب، داروی مورد نظر را حتی به یك سلول خاص فرستاد. علاوه براین، ارسال سیگنال به سلول های عصبی نیز یكی دیگر از قابلیت‌های مهم الكترودهاست.

الكترودها پزشكان را قادر می‌كند تا از نحوه درمان بیماری نیز آگاهی یابند.

با استفاده از این دستگاه می‌توان فعالیت تمام سلول‌های عصبی را در یك مدت مشخص ضبط كرد.

محققان معتقدند كه گسترش و تكمیل این طرح كاربردی نه‌تنها برای مغز و مشكلات سیستم اعصاب قابل استفاده است بلكه در درمان بیماری‌های قلب و گوش نیز كاربرد گسترده‌ای دارد.

علمی (6) ** 9259**1581