'فاطمه مرتجی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه مصرف برخی غذاها در هوای آلوده مفیدتر است، افزود: مصرف منابع غذایی ویتامین E و D میتوانند اثرات مسموم كننده گازهای آلاینده را خنثی كند.
وی بیان كرد: در صورت آلودگی شدید هوا به سختی می توان از اثرات سوء آن در امان ماند، اما در باره آلودگی كه به طور معمول در همه شهرهای صنعتی از جمله ساوه وجود دارد، میتوان با مصرف بعضی غذاها اثرات مضر آلایندهها را كاهش داد.
وی اظهار كرد: ویتامین E در روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد و منابع مناسب ویتامین D هم شیر، كره و زرده تخم مرغ هستند كه باید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرند.
مرتجی ادامه داد: علاوه بر این ویتامینها، مصرف غذاهایی كه حاوی آنتی اكسیدانهای سلنیوم و بتاكاروتن هستند نیز توصیه می شود.
وی اضافه كرد: میوه و سبزیجاتی مثل انبه، كدو تنبل، فلفل، اسفناج، كلم و زردآلو دارای بتاكاروتن هستند و سلنیوم نیز در غذاهای دریایی، مرغ، نان و غلات سبوسدار موجود است.
وی با اشاره به اینكه ویتامین C هم میتواند به دفع سربی كه با هوای آلوده وارد بدن شده كمك كند، گفت: شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر كلسیمی كه دارند میتوانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را كاهش دهند.
وی افزود: بهتر است مردم از سبزیها، میوهها و لبنیات بیشتر استفاده كنند تا اثرات هوای آلوده را كاهش دهند.
به گفته وی، مصرف تنقلات كم ارزش مانند چیپس، پفك و نوشابههای گازدار به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن میتوانند اثرات سوء آلودگی هوا را دو برابر كنند.ك/3
7338/686
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸
ساوه- كارشناس تغذيه مركز بهداشت ساوه گفت: مصرف منابع غذايي ويتامين E و D بخشي از مضرات آلودگي هوا را كاهش مي دهد.