ساري - مديركل دفتر صنايع تبديلي وزارت جهاد كشاورزي گفت: كاهش ضايعات، توسعه فرآوري و ارتقاي فناوري در صنايع تبديلي از اهداف ويژه طرح خودكفايي برنج و افزايش توليد اين محصول راهبردي به شمار مي رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ' علیرضا پوربصیر' روز سه شنبه در همایش ملی برنج ایرانی در ساری افزود: ارتقای فناوری صنایع تبدیلی و تكمیلی برنج ، كاهش مصرف و بهینه سازی سوخت در واحد شالیكوبی ، بهبود انبارداری و ذخیره سازی، كمك به ایجاد اشتغال ، كمك به خودكفایی ، كاهش وابستگی به واردات برنج و خروج ارز از كشور از اهداف كلی برنامه پنجم توسعه محسوب می شود.

وی با بیان اینكه از اوایل سال 84 به بحث صنایع شالیكوبی توجه شده، ادامه داد: تاكنون 10 درصد واحدهای شالیكوبی كشور با تسهیلات بیش از 600 میلیارد ریالی اصلاح ، نوسازی و بهسازی شدند.

پوربصیر گفت: برنامه بهسازی 350 واحد شالیكوبی با سرمایه گذاری 35 میلیارد تومان و برنامه ایجاد واحدهای فرآوری مدرن شلتوك و برنج نیم پخت با ظرفیت 350 هزار تن با اعتبار یكصد میلیارد تومان پیش بینی شده است.

وی افزود: هم اكنون سه هزار و 650 واحد شالیكوبی فعال و نیمه فعال در كشور وجود دارد كه 75 درصد آنها در استان های مازندران ، گیلان و گلستان فعالیت دارند.

مدیركل دفتر صنایع وزارت جهاد كشاورزی، استان های تولیدكننده برنج در كشور را شامل استان های گیلان ، مازندران و گلستان به مركزیت گیلان و استان های فارس ، اصفهان،خوزستان و سایر استان ها به مركزیت اصفهان اعلام كرد.

پور بصیر با اعلام اینكه میانگین ظرفیت تولید شالیكوبی ها 800 تن و واحدهای مدرن 10 هزار تن است، گفت: فناوری تبدیل در 90 درصد شالیكوبی ها قدیمی و میزان ضایعات آن حدود 25 درصد است.ك/2

7330/1654/506