اهواز- دبير كل نهاد كتابخانه هاي عمومي و دبير شوراي فرهنگ عمومي كشور گفت: ايران به لحاظ سرانه مطالعه و فضاهاي كتابخانه اي رتبه نخست را در خاورميانه داراست.

منصور واعظی چهارشنبه در نشست انجمن كتابخانه های استان خوزستان در استانداری با بیان این كه ارتقای سطح كتاب و كتاب خوانی در كشور یكی از دستاورد های مهم انقلاب اسلامی است افزود: در بحث ارتقا و توسعه فضاهای كتابخانه ای اگر حمایت دولتمردان نظام جمهوری اسلامی وجود نداشت پیشرفتی نیز در این زمینه به وجود نمی آمد.

وی اظهار داشت: از سال 84 و شروع دولت نهم با تلاش متولیان امور فرهنگی كشور تعداد كتابخانه های كشور از دو هزار و800 باب فراتر رفته كه امیدواریم با تلاش مسوولان این تعداد تا پایان سال از مرز 3 هزار كتابخانه عبور كند.

دبیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور افزود: بر اساس سند چشم انداز كشور تا سال 1404 ایران جزء 15 كشور برتر جهان در امر كتاب خوانی و كتابداری خواهد بود.

واعظی با اشاره به این كه تحقق این امر كاری بسیار دشوار خواهد بود گفت: با تلاش هایی كه از سوی مسوولان انجام شده است در ازای هر فرد در خوزستان 2 متر مربع فضای كتابخانه ای وجود دارد، كه بر اساس هدف گذاری ها در سال 1404 باید این میزان به 8 متر مربع برسد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور، از خوزستان به عنوان یكی از10 استان برتر در امر كتاب داری و كتاب خوانی نام برد و اذعان داشت: فضای كتابخانه های استان باید به شكل استاندارد فراهم شود تا بتوان سرانه مطالعه كشور را بالا برد.

واعظی اظهار داشت: راه اندازی ایستگاه های مطالعه در خوزستان پلی به سوی فرهنگ سازی در جامعه است و جامعه ای به پیشرفت خواهد رسید كه مردم آن جامعه به كتابخوانی علاقه مند باشند.

وی گفت:هدف ارتقای فرهنگ كتاب خوانی در جامعه امری نیست كه نهاد كتابخانه های استان به تنهایی بتواند آن را به انجام برساند و تمام نهادهای استانی باید در این زمینه همكاری های لازم را داشته باشند.

دبیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور با بیان اینكه هیچ سرمایه گذاری به اندازه سرمایه گذرای در بخش كتاب و كتاب خوانی نیست گفت: وجود كتابخانه در مدارس و دانشگاه ها لازم است اما نباید نقش كتابخانه های عمومی را نیز فراموش كرد.

در ادامه این نشست استاندار خوزستان نهضت مطالعه مفید در كشور را حركتی ملی دانست و گفت: در بحث توجه به كتابخانه و نهضت مطالعه اگر یك حركت ملی صورت نمی گرفت ، مانند سال های قبل یك حلقه مفقوده باقی می ماند.

سید جعفر حجازی بیان داشت: در سال های اخیر بیشترین فعالیت ها در بخش كتاب و كتاب خوانی در زمینه تصویب مصوبات صورت گرفته و كمترین اقدامات نیز در بخش امور فرهنگی كتاب خوانی انجام شده است.

وی محدودیت كتاب را یكی از دلایل نرسیدن به اهداف نهضت مطالعه مفید دانست و گفت: مردم استان خوزستان علاقه بسیاری به كتاب دارند و این عطش را به راحتی می توان در میان جوانان و تمامی اقشار جامعه دید اما در حال حاضر تعداد كتاب در كتابخانه های استان بسیار كم است .

در ادامه نشست مشترك انجمن كتابخانه های عمومی، مدیركل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان اظهار داشت: در دولت های نهم و دهم رویداد های ارزشمندی در حوزه های سخت افزاری و نرم افزاری در بخش های فرهنگی ، هنری و كتاب و كتاب خوانی خوزستان به وقوع پیوسته است.

حجت الاسلام و المسلمین سید لطف اله سپهر افزود: در طول دولت دهم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد 22 باب كتابخانه در محروم ترین مناطق استان افتتاح شد كه فضایی مطلوب برای جوانان را به وجود آورد.

وی افزود: خوشبختانه فضای اهتمام در حوزه كتاب و كتاب خوانی در میان مدیران استان برای رشد كمی و كیفی فرهنگ كتاب خوانی فراهم است. ف. ك/ 641