گروه اسناد و اطلاع رساني - سي و دوسال پيش در چنين روزي نهاد امور تربيتي در مدارس با تلاش و كوشش شهيدان رجايي و باهنر تاسيس شد و اين نهاد تاثيرگذار توانست با تربيت مربيان دلسوز و كار آزموده، جايگاه ويژه اي را در نظام آموزش و پرورش ايران براي خود رقم زند.

بقا و جاودانگی هر جامعه ای در انتقال مجموعه باورها، ارزش ها، رفتارها، دانش ها و مهارت های آن به نسل های آینده است و در این راستا مدرسه به عنوان بهترین انتقال دهنده در این زمینه مطرح می شود؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی؛ ایجاد روحیه دینی و تقویت نمادهای اسلامی در میان دانش‌آموزان به عنوان نسل نوپای جامعه مدنظر مسوولان قرار گرفت و در هشتم اسفند ماه سال 1359هجری خورشیدی نهاد امور تربیتی در وزارت آموزش و پرورش در دوره نخست وزیری شهید رجایی و در دوران تصدی شهید باهنر در وزارت آموزش و پرورش تاسیس شد تا وسیله ای برای گسترش و بسط فرهنگ اسلامی باشد و دانش آموزان را به حرمت نهادن و عمل به ارزش های اسلامی ترغیب كند.

امور تربیتی با هدف پاسداری از اصول و ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی، برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف فرهنگی كشور، تلاش در جهت اشاعه فرهنگ اسلامی، در میان دانش‌آموزان، نظارت بر فعالیت‌های پرورشی مدارس و استفاده از دبیران و افراد خبره در تربیت دینی نسل جوان جامعه و... تشكیل شد.

این نهاد تمام سعی و تلاش خود را بكار گرفت تا كاستی ها در پرورش مذهبی و انقلابی دانش آموزان را رفع كند و سبب انتقال ارزشهای دینی و فرهنگی انقلاب اسلامی به مدارس، تربیت و بازسازی دانش آموزان در فضایی انقلابی و اسلامی، زمینه سازی برای ورود نگرش های دینی و ارزش های انقلاب اسلامی به نظام آموزش و پرورش و حفظ مدارس از آفات فرهنگی و سیاسی‌، شناخت و پرورش استعدادهای دانش آموزان در رشد دینی، عقلی، اجتماعی، عاطفی آنان و حفظ ارزشها شود.

امور تربیتی؛ تحقق امر تربیت را مبنی بر حضور مربی و فعالیت های رسمی غیر كلاسی در كنار آموزش های كلاسی می داند. هر ستاد امور تربیتی در مدارس سه عضودارد كه شامل مدیر مدرسه و یا یكی از معاونان كه به مسائل تربیتی آگاهی بیشتری دارند، مربی تربیتی مدرسه (یا مربی ارشد) و یكی از معلمان یا دبیران مومن، متعهد و آشنا به مبانی و روش های تربیتی اسلام است.

امام خمینی(ره) پیرامون مسوولیت خطیر مربیان و معلمان می فرمایند: 'اگر چنانچه معلمی یك معلمی باشد كه دعوت به نور بكند، دعوت به صلاح بكند، دعوت به اسلام بكند، دعوت به اخلاق صالحه بكند، دعوت به ارزش های اسلامی بكند، آن ارزشهایی كه عندالله ارزش است اگر معلم این كار را بكند همانطوری كه انبیاء مردم را از ظلمت به نور می كشانند این معلم هم این بچه ها را از ظلمات به نور وارد می كند و همین شغلی است كه شغل انبیاء است'.

مقام معظم رهبری نیز خطاب به مربیان تربیتی فرموده‌اند: عزیزانی كه در امورتربیتی هستند سعی كنند رفتار خودشان را، عاقلانه، حكیمانه، خیرخواهانه، اصلاح جویانه، صمیمانه و سرشار از محبت و صفا قرار بدهند.

اطلاع**9131**1717