'ابراهیم گلداد' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به وجود شش هزار و 250 منبع آبی شامل رودخانه، چشمه، قنات و سد در این استان اظهار كرد: اكنون از بخش ناچیزی از این ظرفیت، یعنی تنها از 64 منبع برای تولید شیلات استفاده می شود.
وی ظرفیت واقعی این استان در تولید ماهی سردابی و گرمابی را سالانه بیش از 20 هزار تن عنوان كرد و افزود: امسال از 65 مزرعه پرورش ماهی موجود در استان یكهزار و 26 تن ماهی تولید شد.
او با تاكید بر لزوم گسترش مزارع پرورش آبزیان در این استان گفت: دست كم باید 20 درصد از منابع آبی موجود در منطقه برای تولید شیلات و آبزیان به كار گرفته شود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی بر استفاده دومنظوره از آب تاكید كرد و افزود: این نیاز به فرهنگ سازی در بین كشاورزان دارد چرا كه ایجاد طرح های آبزی پروری موجب غنی شدن آب برای بخش كشاورزی خواهد شد.
وی اظهار كرد: برخی از منابع آبی استان از جمله سدهای شیرین دره، بارزو و بیدواز، برخی از چشمه ها و قنات ها برای آب شرب استفاده می شود كه این امر مانع از اجرای طرح های آبزی پروری در آن است.
گلداد گفت: هم اكنون بیش از 140 نفر در بخش آبزی پروری در این استان به صورت مستقیم فعالیت دارند.
وی ترویج فرهنگ مصرف ماهی، حمایت از تشكلها و دانشآموختگان رشته شیلات، به كارگیری نیروهای متخصص و ارتقای فرهنگ استفاده از ماهی در سبد غذایی خانوار را از راهكارهای حمایت از تولیدكنندگان بخش آبزیان دانست.
سرانه مصرف ماهی در این استان 2/6 كیلوگرم، سرانه میانگین مصرف ماهی در كشور هفت كیلوگرم و در دنیا 17 كیلوگرم است.
خراسان شمالی با جمعیت 867 هزار نفری 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی دارد. ك/3
7184/626
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۸
بجنورد - مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: تنها يك درصد از منابع آبي اين استان براي پرورش آبزيان مورد استفاده قرار مي گيرد.