به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 'اسماعیل عفیفه' روز سه شنبه در نشست نقد و بررسی این مجموعه تلویزیونی در خانه هنرمندان ایران اظهار داشت: هرچند هنوز آمار رسمی از میزان مخاطبان این سریال اعلام نشده است اما آماری كه در اختیار شركت های بازرگانی است، نشان می دهد این سریال 65 درصد بیننده داشت.
وی افزود: بهترین سریال های ماه رمضان كه به خاطر شرایط خاص این ماه جزو آثار پربیننده تلویزیونی هستند، 60درصد است در حالی كه زمانه به رقم 65 درصد مخاطب رسید.
عفیفه یادآور شد: سال های پیش آمار مخاطبان اولیه سریال ها در آغاز پخش یك مجموعه 35 درصد بود كه این رقم اكنون به زیر 20 درصد رسیده است و یك سریال در بهترین حالت با 18 یا 19 درصد بیننده پخش خود را آغاز می كند.
**مشكلات مالی تلویزیون قابل كتمان نیست
عفیفه گفت: مشكلات مالی تلویزیون قابل كتمان نیست و همه از آن اطلاع دارند؛ این مشكلات روی 'زمانه ' نیز اثر گذاشت و اگر یك تیم نجیب و منسجم نداشتیم و كارگردان دیگری پای كار بود، شاید دهها بهانه برای تعطیلی كار داشت.
وی با بیان اینكه برخی از مشكلات تلویزیون ناشی از وضعیت اقتصادی جامعه است، اظهار داشت: راه های مختلفی برای برنامه سازی در تلویزیون وجود دارد و در صورتی كه تلویزیون از بروكراسی خود كم كند، می توان این مشكلات را پشت سر گذاشت.
تهیه كننده ' زمانه' گفت: زمانه در زمانی كه پخش شد، توانست بازار سریال های ماهواره ای را كساد كند.
عفیفه در ادامه با بیان اینكه در ایران همه دوست دارند سریال ها با فرجام مرگ و ازدواج و زندان پایان یابد، اظهار داشت: چنین شیوه ای دیگر در سریال های خارجی مرسوم نیست و بسیاری از مخاطبان 'زمانه' نیز از پایان بندی آن خوششان آمد.
این تهیه كننده تلویزیونی این رویكرد مخاطبان را نشان دهنده رشد دانش مخاطب دانست و گفت: این رویه سبب می شود تا در آثار بعدی از كلیشه های پیش پا افتاده فاصله بگیریم.
** مذاكرات شفاهی برای 'زمانه 2'
تهیه كننده 'زمانه' درباره اینكه برای ساخت فصول بعدی این سریال با شبكه سه گفت و گو كرده است، اظهار داشت: صحبت های شفاهی و غیر رسمی در این زمینه داشتیم اما هنوز نهایی نشده است.
وی گفت: در زمان ساخت فصل نخست حتی كارگردان پیشنهاد كرد كه این بخش با سكانس به آتش كشیده شدن خودروی بهزاد و در یك شرایط تعلیق پایان یابد كه چنین نشد.
عفیفه اظهار داشت: اكنون مدیران تلویزیونی در تنگنای مالی هستند و باید شرایط مالی سال آینده خود را برآورد و شرایط یك تولید خوب را فراهم كنند.
این تهیه كننده تلویزیونی افزود: این سریال در ابتدا یك داستان مفصل داشت و شكل اولیه آن بسیار آوانگارد (پیشرو) و انقلابی شكل گرفته بود اما ترجیح دادیم به روایت كلاسیك برگردیم.
وی افزود: اگر تلویزیون ساخت فصل های بعدی آن را قبول كند، با ماجراهای پیچیده و به دور از عجله كار را آغاز خواهیم كرد.
عفیفه در پاسخ به این سوال كه چرا وارد عرصه ساخت سریال برای شبكه نمایش خانگی نمی شود، گفت: شبكه نمایش خانگی خوب است اما بعد از چند سریالی كه پخش شد و تولیدكنندگان به وعده های خود عمل نكردند، نوعی عدم اعتماد را در بین مخاطبان در پی داشت.
وی افزود: مهران مدیری در افتتاحیه سریال جدید خود گفت كه می خواهد اعتماد را به شبكه نمایش خانگی بازگرداند كه امیدواریم موفق شود.
عفیفه همچنین اظهار داشت: در ایران بحث كپی كردن فیلم ها و سریال ها خانمان برانداز است و اقتصاد سینما و شبكه نمایش خانگی را فلج می كند.
وی افزود: هرچند جمعیت بالای 70 میلیون نفری ایران بازار خوبی برای توزیع آثار در شبكه نمایش خانگی است اما به دلیل مشكل كپی و قاچاق آثار، بسیاری از سرمایه گذاران ریسك این كار را نمی پذیرند.
**
'علیرضا كاظمی پور' از نویسندگان فیلمنامه زمانه نیز گفت: متن اولیه در سه فصل طراحی شده بود اما چون قرار تولید نبود و گروه نیز مطمئن نبودند كه قابل پخش از تلویزیون باشد، به خاطر مشكلات مالی از خیر ساخت دو فصل بعدی آن گذشتیم و به دنبال پایان پذیرفتنی رفتیم .
وی با یادآوری اینكه این سریال بر اساس تصمیمات شخصی مدیران شبكه سه و بدون دریافت كد تولید ساخته شد، اظهار داشت: مشكلات مالی و نامطمئن بودن گروه از فرجام كار سبب شد تا مجموعه را جور دیگری بسازند.
وی درباره اینكه برخی مخاطبان پایان باز را برای سریال ها نمی پسندندف گفت: خیلی ها هم از این پایان بندی راضی بودند و این شیوه هم طرفدار دارد و هم مخالف.
كاظمی پور درباره اینكه چرا سریال در اواسط كار از ریتم افتاده بود، گفت: همه تلاش كردیم این اتفاق نیافتد اما در یك سریال 50 قسمتی حفظ ضربآهنگ كار سختی است.
نویسنده 'زمانه' درباره اینكه چرا برخی شخصیت های قصه به تیپ نزدیك شده اند، توضیح داد: زمانه كار پر شخصیتی بود كه نوشتن برای همه آنها سخت است زیرا باید افراد رادر 50 قسمت فعال نگه داشت تا از قصه خارج نشوند.
وی افزود: در زمان نگارش سریال، تمركز بیشتر روی شخصیت های اصلی قصه است و لذا فرصت پرداختن به شخصیت های فرعی كمتر پیش می آید و از این رو مجبور بودیم در كنار شخصیت های اصلی به تیپ سازی شخصیت های فرعی نیز روی بیاوریم.
'حسن فتحی' كارگردان این مجموعه با ابراز تشكر از مخاطبان و رسانه ها گفت: همه بازیگران سریال علاقه مند هستند كه در فصل دوم آن بازی كنند؛ تلاش گروه تولید بر این بود كه نگاه واقع بینانه ای داشته باشند و تلخی ها را در لای زرورق دروغین نپیچند.
فراهنگ(3)2025 ** 1418
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۴
تهران - تهيه كننده مجموعه تلويزيوني 'زمانه' گفت: آمار مخاطبان اوليه سريال هاي تلويزيوني به كمتر از 20 درصد رسيده است و سريال ها در بهترين وضيعيت با 19 درصد مخاطب پخش خود را آغاز مي كنند.