' حسین محمدی ' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: قرار دادن ماهی قرمز بر روی سفره هفت سین جزو سنتی است كه هر ساله همزمان با ایام عید نوروز در كشور اجرا می شود. با توجه به نزدیك شدن به روزهای پایانی سال، این ماهیان در معابر شهری خرید و فروش می شوند . این در حالی است كه بعضی از آنها می میرند و بعضی از آنها نیز پس از استفاده بر سر سفره هفت سین توسط برخی از شهروندان در سطح شهر رهاسازی می شوند در حالی است كه این كار خطرزیست محیطی دارد.
وی یادآور شد : ماهیان قرمز گونه های غیر بومی و بیشتر آنها وارداتی هستند و از آنجا كه از خانواده كپور ماهیان هستند توان بالایی در سازگاری و هماهنگی با شرایط جدید دارند ازاین رو بلافاصله بعد از رهاسازی در طبیعت ، شروع به زادآوری می كنند.
وی گفت: همچنین احتمال این كه ماهی های قرمز ناقل بیماری باشند، زیاد است بنابراین وجودشان در طبیعت برای گونه های بومی بسیار خطرناك خواهد بود.
محمدی افزود: از آنجا كه این ماهیان سریع خود را با محیط جدید هماهنگ می كنند ، می توانند به عنوان رقیب برای گونه های بومی عمل و آنان را با كمبود مواد غذایی مواجه كنند.
وی تاكید كرد: وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست و حتی شهروندان حفاظت از گونه های بومی كشورمان است از این رو از شهروندان درخواست می كنیم این ماهی ها را در رودخانه ها و تالاب ها رها نكنند بلكه آنها را به شهرداری شهرشان تحویل دهند تا در استخرهایی كه از سوی این نهاد برای این كار تعیین شده ، رها كنند.
محمدی تاكید كرد: اگر رها سازی این ماهی ها در طبیعت ادامه یابد احتمال حذف شدن گونه های بومی وجود دارد.
علمی ( 4) **9014**1581
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۶
تهران - مدير كل دفتر حيات وحش و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست به شهروندان توصيه كرد از رهاسازي ماهيان قرمز در طبيعت خودداري كنند زيرا آنها تهديدي براي گونه هاي بومي هستند.