'سید عطاءالله صدر' روز یكشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا در آستارا افزود: هم اكنون 250 بندر و اسكله در سواحل كشور در حال فعالیت است كه تنها 11 مورد از آنها مجوز بنادر تجاری اصلی محسوب می شود.
وی بنادر خرمشهر، آبادان، امام خمینی، بوشهر، لنگه، شهید باهنر، شهید رجایی، شهید بهشتی، بندر انزلی، نوشهر و امیرآباد را جزو بنادر اصلی عملیاتی و تجاری كشور عنوان و اظهار كرد: هم اینك بیش از 90 درصد تجارت خارجی كشور ما از طریق این بنادر انجام می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران اضافه كرد: ایران پنج هزار و 800 كیلومتر ساحل در دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس دارد كه باید از همه ظرفیت های تجارت دریایی و حمل و نقل بندری آن استفاده شود.
وی ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه بنادر ایران را 184 میلیون تن ذكر كرد و گفت: این ظرفیت در اوایل انقلاب 19 میلیون تن بوده كه این میزان افزایش، نشان دهنده حجم كار انجام شده در توسعه زیرساخت های بندری در طول عمر پربركت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: ایران اسلامی با 15 كشوری كه به خشكی راه ندارند، همسایه است كه تعدادی از آنها در كریدور شمال - جنوب و تعدادی نیز در كریدور شرق به غرب قرار دارند و با توجه به موضوع باید از این ظرفیت، به نحو احسن در ترانزیت و تجارت با این كشورها با استفاده از قابلیت های بندری كشور استفاده كنیم.
صدر ظرفیت كنونی ترانزیت كشور را 20 میلیون تن اعلام كرد و ادامه داد: این ظرفیت در آینده نزدیك باید به 50 میلیون تن برسد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران افزود: از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه، 10 میلیون و 200 هزار مسافر توسط ناوگان دریایی كشور جا به جا شدند.
وی گفت: هم اكنون ظرفیت جابه جایی سالانه 13 میلیون مسافر توسط ناوگان دریایی كشور ایجاد شده و این ظرفیت به تدریج در حال افزایش است.
وی ایام تعطیلات عید را اوج مسافرت دریایی كشور عنوان كرد و افزود: پیش بینی می شود در تعطیلات عید امسال بالغ بر پنج میلیون نفر از طریق دریا مسافرت كنند.
صدر با اشاره به استفاده از ظرفیت بنادر در امر مسافرت دریایی از طریق بكارگیری 90 شناور مدرن ساخت داخل اظهار كرد: هم اینك تسهیلات كم بهره به متقاضیان بخش خصوصی حمل و نقل و مسافرت دریایی پرداخت می شود تا بتوانند شناور تهیه كنند و در این زمینه دو كارخانه نیز تجهیز شده است.
وی از برقراری مسیر مسافرت دریایی بین بنادر بوشهر به قطر ، آبادان و خرمشهر به كویت ، بندر عباس به قشم و بندر لنگه به كیش خبر داد و گفت: صنعت مسافرت دریایی متاسفانه مقداری ناشناخته مانده است.
وی ادامه داد: دولت برای توسعه مسافرت و حمل و نقل دریایی تاكنون بالغ بر سه هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار بخش خصوصی قرار داده و بهره بانكی تسهیلات خرید و ساخت شناورهای مسافری را نیز صفر اعلام كرد تا این نوع مسافرت رونق یابد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران در ادامه خواستار استفاده از ظرفیت مسافرت دریایی در شمال كشور به خصوص بندر تازه ساخت آستارا شد و بیان كرد: این بندر علاوه بر فازهای تجاری می تواند نقش موثری در مسافرت و گردشگری دریایی سواحل خزر داشته باشد.
به گزارش ایرنا ، بندر چندمنظوره آستارا روز گذشته (شنبه) طی آیینی با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران و جمعی از مسوولان كشوری و استانی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسید.
شركت خدمات دریایی و بندری كاوه كه در حوزه مدیریت خدمات دریایی و بندری فعالیت می كند ، در اواخر سال 87 توانست برنده مزایده احداث و عهده داری 40 ساله بندر چندمنظوره آستارا شود و از این تاریخ عملیات ساخت این بندر آغاز شد.
احداث بندر چندمنظوره آستارا در مجموع با احتساب اراضی خشكی و دریایی در 55 هكتار طراحی شده و در طرح جامع این بندر ، امكان پهلوگیری ، تخلیه و بارگیری تمامی كشتی های ترد كننده دریای خزر پیش بینی شده است.
این بندر با بندر انزلی 200 كیلومتر و با بندر باكو جمهوری آذربایجان 300 كیلومتر فاصله دارد.
بندر تجاری آستارا كه به منظور حمل و بارگیری كالا و فرآورده های نفتی و مسافری در دست ساخت است ، با ظرفیت اسمی 5 / 3 میلیون تن بارگیری و تخلیه سالانه احداث می شود.
5 / 1 میلیون تن از محموله های تخلیه و بارگیری شده در این بندر شامل مواد سوختی و دو میلیون تن دیگر نیز شامل فعالیت های عمومی بندری خواهد بود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 85 هزار نفر جمعیت در شمال استان گیلان و در مجاورت مرزهای جمهوری آذربایجان واقع شده و از جمله مرزهای مهم زمینی و تجاری شمال كشور محسوب می شود.ك/4
535/695
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۲
آستارا - مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ايران گفت: تاكنون 60 بندر كوچك در جنوب كشور احداث شده و تا آخر سالجاري نيز 40 بندر ديگر به بهره برداري مي رسد.