دوره زمانی كوتاه و هزینه های كمتر از جمله مزایای مطرح شده در ارتودنسی سریع با لیزر است كه موجب می شود بسیاری از افراد آن را به ارتودنسی با سازه های فلزی، ترجیح دهند.
پیش از این نیز تبلیغاتی از این دست در برخی رسانه ها با عنوان 'ترمیم دندان با لیزر' به چشم می خورد در حالی كه در نهایت دندان با استفاده از ماده ای همرنگ دندان موسوم به 'كامپوزیت' پر می شد.
**'لیزر' فقط عنوانی فریبنده و تبلیغاتی برای جذب مشتری است
متخصص ارتودنسی و عضو انجمن ارتودنتیست های ایران درباره تبلیغات ارتودنسی سریع با لیزر به خبرنگار ایرنا می گوید: در تمام این روش های تجاری و تبلیغاتی به طور كلی 'لیزر'وجود خارجی ندارد بلكه منظور از لیزر، اشعه ماوراء بنفشی است كه در همه مطب های دندانپزشكی به منظور محكم نمودن ماده همرنگ دندان (كامپوزیت)، وجود دارد.
دكتر 'مسعود داودیان' می افزاید : این تبلیغات در حقیقت از واژه فریبنده 'لیزر' به منظور جلب توجه مشتریان ، استفاده می كنند و البته مشكل این تبلیغات سوء به ویژه در مورد ارتودنسی، بیشتر است.
وی تصریح می كند بیماران نسبت به چهار مولفه در مورد درمان های ارتودنسی از جمله طول درمان، هزینه درمان، درد ارتودنسی و دیده شدن سیم ارتودنسی، واهمه دارند.
این متخصص ارتودنسی می گوید:افراد سودجو نیز با تقویت نگرانی بیماران، آنان را به جای درمان ارتودنسی كه تخصص آن را ندارند به سمت درمان های آسیب رسان با برچسب های عامه پسند مانند سرعت بالای ردیف شدن دندان ها، هزینه كمتر و البته بدون درد هدایت می كنند.
داودیان می افزاید: آنان، قسمت های بیرون زده دندان بیماران را می تراشند و نواحی تورفته را با مواد همرنگ دندان پر می كنند.
به گفته وی، اغلب بیمارانی كه زیر بار این درمان نادرست می روند در ابتدا از نتیجه به دست آمده راضی هستند و به خیال خود با هزینه ای اندك در قیاس با قیمت ارتودنسی طی مدتی كوتاه ، مشكل ظاهری دندانهای خود را برطرف كرده اند.
این متخصص ارتودنسی می گوید: این روش درمانی در طولانی مدت به دلیل تراش مینای دندان، موجب حساس شدن دندان شده و حتی در مواردی دندان نیاز به عصب كشی پیدا می كند.
داودیان اضافه می كند: مواد چسبانده شده نیز به صورت دوره ای به دلیل تغییر رنگ نیاز به تعویض یا تعمیر پیدا می كنند بنابراین برای چسباندن مواد جدید، دندان ها باید دوباره تراش بخورند.
وی می افزاید: اغلب مواد چسبانده شده در نواحی تورفته دهان بر اثر غذا خوردن كنده می شوند و یا اگر هم كاملا از دندان جدا نشوند زیر آنها پوسیدگی شكل می گیرد. گاهی برخی از این دندان ها را حتی باید كشید.
این متخصص ارتودنسی خاطرنشان می كند این درحالی است كه طول درمان ارتودنسی با مراجعه به متخصص ارتودنسی و در صورت همكاری بیمار در خصوص بهداشت دهان و استفاده از دستگاه ها به صورت محسوسی قابل كاهش است.
داودیان می گوید: درد ارتودنسی به شرط درمان نزد متخصص ارتودنسی عموما تنها حداكثر محدود به دو روز است كه به سادگی با مصرف مسكن قابل تحمل است.
وی می افزاید: بیمارانی هم كه نسبت به دیده شدن سیم و براكت ها (نگین های فلزی روی دندان در ارتودنسی) نگرانی دارند می توانند از نسل جدید براكت های سرامیكی استفاده كنند كه ضمن زیبایی واستحكام بالا، اندازه بزرگ نسل های پیشین را نیز ندارند.
این متخصص دندانپزشكی یادآور می شود اگر بیماری به هر دلیل حاضر به انجام درمان ارتودنسی نیست یا توان مالی آن را ندارد، بی تردید تبعات انجام چنین درمانهای آسیب رسانی در طولانی مدت به مراتب بیش از عدم انجام درمان خواهد بود.
اجتمام(5)**9185 ** 1569
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۸
تهران - تبليغاتي با عنوان 'ارتودنسي با ليزر و در يك جلسه' ، اين روزها توجه بسياري از متقاضيان ارتودنسي را به خود جلب كرده است، تبليغاتي كه برخي از متخصصان دندانپزشكي آن را شيوه درماني نادرست و حتي آسيب رسان به دندان ها ، مي دانند.