به گزارش ایرنا امروزه موفقیت های چشمگیر كشتی كشورمان و درخشش كشتی گیران ملی پوش در میادین جهانی و المپیك ثمره مربیان دلسوز سازنده شهرستان ها است.
به گفته پیشكسوتان این عرصه مربیان سازنده از عمر و زندگی خود برای قهرمان پروری می گذرند و این ایثار و دلسوزی لایق قدردانی از سوی متولیان ورزش كشور است كه باید به این امر توجه كنند.
مربی سابق تیم ملی كشتی آزاد كشور در دهه 70 در این خصوص گفت: مربی عاشق در ورزش كشتی هیچ گانه دنبال منافع شخصی نیست و از عمر و جان خود برای قهرمان پروری چشم پوشی می كند.
'فرامرز سماوات' در گفت وگوی اختصاصی باخبرنگار ایرنا افزود: امروزه عده ای در كشتی نگاه كاسب گرایانه دارند و این رشته ورزشی هم دنباله رو فوتبال به عنوان یك رشته لوكس است.
وی اظهار داشت: هم اكنون اغلب سالن های كشتی مملو از كشتی گیران است در حالی كه مگر می شود یك مربی بیش از 30 شاگرد را در رده های سنی مختلف تمرین دهد و این روند فقط برای كسب شهریه بیشتر است كه باعث شده كشتی از لحاظ كیفی افت كند.
این مربی سابق تیم ملی كه سازنده كشتی گیران شاخصی نظیر سعید ابراهیمی، مهرداد سعدی نژاد، سعید كولیوند و دیگر كشتی گیران مطرح نهاوندی است، اضافه كرد: یك مربی سازنده می داند كه توان مدیریت بر حداقل كشتی گیر می تواند نتیجه مطلوب داشته باشد نه اینكه تشك كشتی را مملو از كشتی گیرانی كنیم كه همگی امیدوار به موفقیت هستند.
وی بیان داشت: خانواده ها نیز امیدوار به این موفقیت، با وجود مشكلات اقتصادی تمام هزینه ها اعم از شهریه، تهیه البسه و حتی تغذیه فرزند خود را تقبل می كنند تا بلكه به هدف خود برسد اما با این حجم گسترده كشتی گیر در سالن ها مگر می شود سازندگی در این عرصه داشت.
وی خاطرنشان كرد: اغلب مربیان امروزی هم نگاه كاسب گرایانه به ورزش كشتی دارند و برای درآمدزایی تلاش می كنند تا آمار كشتی گیران خود را افزایش دهند.
به گفته سماوات، این نگاه كمی باعث شده تا كشتی گیران به لحاظ فنی و كیفی سطح خوبی را دنبال نكنند و با گوش های شكسته پس از گذشت مدتی كه پیشرفت لازم را نداشتند با این رشته ورزشی وداع كنند.
وی، ضعیف بودن كشتی گیران تیم های پایه را معضل بزرگی برای ورزش كشتی دانست و افزود: عدم برنامه ریزی مناسب در پشتوانه سازی كشتی همدان آینده این رشته ورزشی را تهدید می كند.
سماوات با ابراز تاسف نسبت به اولویت قرار دادن مسایل مالی از سوی برخی مربیان كشتی گفت: مربیان دلسوز سالها بدون دستمزد در ورزش كشتی فعالیت داشتند و از تمام این سال هایی كه می توانستند به خانواده، دانشگاه، مسایل اقتصادی و دیگر اهداف یك زندگی ایده آل به طور كامل بپردازند، چشم پوشی كردند.
وی افزود: ثمره مربیان سازنده كشتی همدان نظیر سیف، ظفری، كاظمی روشن، نظری، گودرزی، مخزنی و بسیاری دیگر از مربیان تثبیت 30 ملی پوش قهرمان در طول انقلاب اسلامی بود در حالیكه مازندرانی ها كه داعیه كشتی دارند در دهه 60 و حتی 70 بسیار عقب تر از جایگاه ورزش كشتی همدان بودند.
یكی دیگر از پیشكسوتان كشتی همدان نیز گفت: ورزش كشتی همدان مربیان دلسوز می خواهد تا بتوانیم در رده های مختلف موفق عمل كنیم.
'عبدالله كاظمی روشن'اضافه كرد: متاسفانه ناكامی های رده های سنی پایه از یك سو و بی اهمیت شمردن مربیان این تیم ها در پاسخگوی مناسب در خصوص دلایل شكست ها از سوی دیگر آفت بزرگ برای كشتی همدان است.
وی بیان داشت: در نشست های تحلیل و بررسی دلایل ناكامی تیم های كشتی نوجوانان و جوانان همدان به جای اینكه مربیان تیم ها حضور همه جانبه داشته باشند، آمار حضور خبرنگاران ورزشی بیش از آنان است.
كاظمی روشن معتقد است؛ در ورزش كشتی همدان خبرنگاران دلسوزتر از برخی مربیان هستند كه مدعی فعالیت مستمر در این رشته ورزشی بوده اما كارنامه موفقی نداشته اند.
مشاور هیات كشتی همدان یادآور شد: در دهه های گذشته مربیان رقابت بسیار مطلوبی برای قهرمان پروری و سازندگی داشتند اما امروزه مربیان به دنبال پست و مقام در تیم های اعزامی هستند.
پیشكسوت كشتی ملایر و مربی سازنده كشتی گیرانی نظیر رضایی منش و برادران جوكار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: عدم تفكیك رده های سنی در تمرین مربیان معضل مهمی در كشتی است كه باید برطرف شود.
'محمد نظری' افزود: تفكر مربی كشتی نمی تواند به صورت همزمان نسبت به عملكرد فنی كشتی گیر 120 كیلو در كنار 32 كیلو كه همزمان روی تشك تمرین می كنند، مفید باشد.
نظری بیان داشت: امروزه درآمدزایی جای قهرمان پروری را در بسیاری از سالن های تمرینی گرفته و سالن های كشتی بی نظمی قابل توجهی در امور تمرینی دارند.
وی گفت: هیچ مسوولی منكر تامین منابع اقتصادی مربیان كشتی نیست اما نمی شود به این بهانه تشك كشتی را مملو از كشتی گیرانی كرد كه نمی تواند تفكر مربی برای موفقیت آنان معطوف باشد.
وی، برگزاری مسابقات چندجانبه با استان های صاحب نام، انتخاب مربیان تیم های كشتی قبل از برگزاری رقابت های انتخابی رده های سنی مختلف، تداوم اردوهای تمرینی و جذب اسپانسر را از لازمه های ورزش كشتی رده های سنی پایه برشمرد.
یكی از مربیان كشتی رده های سنی مختلف همدان نیز گفت: برگزاری لیگ های شهرستان و استانی برای رده های سنی پایه بسیار ضروری است.
'محمد ایرانی' افزود: مربیان كشتی همدان باید به لحاظ مالی تامین شوند تا بدون دغدغه در پرورش رده های سنی پایه موفق عمل كنند.
ایرانی با مخالفت نسبت به افزایش شمار كشتی گیران از سوی مربیان گفت: مربی موفق با حداقل كشتی گیر دنبال سازندگی است نه اینكه در سالن های كشتی دنبال افزایش آمار شاگردان باشد.
یك مربی سازنده كشتی همدان كه سابقه پرورش 'جمال میرزایی' قهرمان آسیا را در كارنامه خود دارد نیز اظهار داشت: انتظار كسب مقام بدون برگزاری مسابقه تمرینی و اردوهای تداركاتی منطقی نیست.
'رضا سامعی' افزود: جابجایی وزن كشتی گیران بدون مطالعه فنی هم معضل بزرگی در كشتی است كه باید با برنامه ای مدون برطرف شود.
وی اظهار داشت: هم چنین مربیان با تجربه باید در كنار مربیان جوان در تمرین و مسابقات حاضر شوند تا به عنوان یك مكمل مناسب آنها را در رسیدن به افتخار كمك كنند.
رییس هیات كشتی همدان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مربیان كشتی نباید مشكلات مالی را دلیل عدم نتیجه گیری مطلوب مطرح كنند و این مساله توجیه منطقی ندارد.
'جلال صابریون' افزود: ورزش كشتی را نباید با پول مقایسه كرد و مربیان باید عاشقانه به این رشته ورزشی بپردازند و طلاب را كه با حداقل شهریه به دنبال ترویج علم و مباحث دینی و اسلامی در جامعه هستند سرمشق قرار دهند.
وی اظهار داشت: تیم های اعزامی نتایج مورد قبولی كسب نكردند و حالا برخی مربیان با این عملكرد ضعیف، مسایل مالی را مطرح می كنند.
صابریون افزود: هم چنین برخی مربیان مدعی هستند كه اردوهای تمرینی برای تیم های نوجوان و جوان محدود بوده در حالی كه همین مربیان درخواست 10 روز اردوی تمرینی را ارایه كردند.
وی خاطرنشان كرد: هیات كشتی استان همدان نقش سیاستگذاری دارد و اینكه بخواهیم همیشه مربیان را نسبت به وظایف آنان توجیه كنیم، منطقی نیست.
صابریون اضافه كرد: بسیاری از مربیان كشتی همدان برنامه اجرایی منظم در تمرین ندارند و تاكنون كمتر مشاهده شده كه یك مربی به شاگردانش تمرین بدنسازی، تمرین هوازی و استقامتی نظیر دو ومیدانی، كوهپیمایی و حتی شنا بدهد.
وی در ادامه گفت: در طول مسابقات همواره از سوی صاحب نظران و پیشكسوتان كشتی این ایراد به مربیان وارد است كه چرا از نقاط ضعف و قوت كشتی گیر خود یادداشت برداری نمی كنند.
وی با انتقاد از مربیان و كشتی گیران همدانی افزود: كشتی همدان با وجود ظرفیت های بالا در قهرمان پروری، اما روزهای تعطیل هیچ یك از خانواده كشتی از خانه كشتی استفاده نمی كند.
وی بیان داشت: تغذیه و مسایل روانی كشتی گیران باید قبل از اعزام به مسابقات مدنظر قرار بگیرد و از این پس از افراد با تجربه و با دانش در این دو برنامه مهم استفاده خواهیم كرد.
هم اینك بیش از هشت هزار نفر در سطح استان همدان در رده های سنی مختلف در ورزش كشتی فعالیت دارند.
7520/576
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸
همدان- پيشكسوتان كشتي همدان معتقدند: مربيان عاشق و دلسوز كه پرورش قهرمانان شاخص ملي، ثمره خدمت آنان به كشتي است، پهلوانان و سرمايه هاي اصلي اين رشته ورزشي هستند.