شاهرود - رييس دانشكده كشاورزي دانشگاه صنعتي شاهرود گفت : اولين دانشجوي كارشناسي ارشد بيوتكنولوژي كشاورزي اين دانشگاه دانش آموخته شد.

'علی درخشان شادمهری'روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود : در این دانشكده 126 دانشجوی كارشناسی ارشد در حال تحصیل هستند و از این تعداد 24 دانشجو در گرایش بیوتكنولوژی به كسب دانش و پژوهش اشتغال دارند.

وی خاطر نشان كرد : 3 دانشجو از اولین دانش آموختگان این گرایش در بهمن سالجاری از پایان نامه های خود با موفقیت دفاع كردند.

وی تاكید كرد : دانش آموختگان بیوتكنولوژی كشاورزی مهارت های لازم برای تاسیس شركت های دانش بنیان تابعه پارك های علم و فناوری و نیز توانمندی های لازم برای تاسیس شركت های تولید گیاهان زراعی و نهال های عاری از بیماری، متحمل به تنش های زیستی آفات، علف های هرز و بیماری ها و تنشهای غیر زیستی شوری خاك،خشكی،آب گرفتگی، سمیت فلزات سنگین و غیره را می یابند.

درخشان شادمهری تصریح كرد : این دانش آموختگان با معرفی ژن های جدید به دام و ماكیان می توانند امكان تولید واكسن های خوراكی در شیر و تخم مرغ،بهبود كیفیت گوشت و برقراری نسبت مناسب پروتئین به چربی را برقرار سازند.

وی تاكید كرد : این موارد تنها بخشی از فعالیتهای محدود به محصولات كشاورزی است.

رییس دانشكده كشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود گفت : مهارت های لازم برای پاك سازی اراضی اطراف معادن از فلزات سنگین، ردیابی مواد منفجره و پاك سازی میادین نفتی از آلودگی های زیست محیطی را به كمك گیاهان و میكرو ارگانیسم ها به كمك شیوه های موسوم به phytoremediation و Remediation از دیگر توانائی های دانش آموختگان این رشته است .

وی با اعلام آمادگی دانشكده كشاورزی برای تعریف پروژه های مشترك با سایر دانشكده ها گفت : در كنار این موارد شناسایی سودمندی و یا ضررهای استفاده از نانو ذرات در صنعت، محیط زیست و كشاورزی نیز از توانمندهای دانشجویان این رشته است.ك/3

7265/1496/608