اسلام آباد - رسانه هاي پاكستان امروز 'چھارشنبه' به نقل از منابع آگاه در دولت , نوشتند: آصف علي زرداري رييس جمھوري پاكستان تصميم به برگزاري انتخابات آتي مجالس ملي و ايالتي اين كشور در روز 11 مي (21 ارديبھشت 1392) گرفته است.

به گزارش ایرنا و به نقل از منابع خبری ، رییس جمھوری پاكستان قرار است در روزھای آینده طی سخنرانی برای مردم ؛ رسما برگزاری انتخابات سراسری در روز 21 اردیبھشت را اعلام كند.

گفتنی است , مجالس ایالتی ایالت ھای خیبرختونخوا در شمال غرب و ایالت سند در جنوب پاكستان با پایان یافتن مدت پنجسال فعالیت خود بدستور سروزیران این ایالات منحل شدند.

انحلال پارلمان ھای ایالتی سند و خیبرپختونخوا با انتشار اطلاعیه ھای جداگانه ای از سوی دفاتر فرمانداری ھای این دو ایالت اعلام شد.

رسانه ھای محلی می نویسند: قرار است امروز چھارشنبه 'طارق پرویز' قاضی بازنشسته دیوان عالی پاكستان برای تصدی پست سروزیری موقت ایالت خیبرپختونخوا و قاضی 'قربان علوی' نیز برای بر عھده گرفتن پست سروزیری موقت ایالت سند سوگند یاد كنند.

انحلال مجالس ایالتی خیبرپختونخوا و ایالت سند پاكستان سه روز پس از پایان یافتن فعالیت پنجساله مجلس ملی پاكستان در اسلام آباد انجام شد.

طبق قانون اساسی با انحلال مجالس ملی و ایالتی و پایان فعالیت دولت كنونی، دولت موقت برای برگزاری انتخابات سراسری برای مدت 60 تا 90 روز تعیین می شود.

پیش از این مقام های دولتی اعلام كردند كه انتخابات سراسری برای تعیین كرسی های نمایندگان مجلس در فروردین یا اردیبهشت 1392 برگزار خواهد شد.

منابع خبری محلی روز گذشته (سه شنبه) به نقل از اعلامیه رسمی دولت پاكستان گزارش دادند: ذوالفقار مگسی فرماندار ایالت بلوچستان پس از مشورت و توصیه سروزیر این ایالت پارلمانی ایالتی بلوچستان را منحل كرد.

به جز مجلس ایالتی پنجاب، مجالس ملی و ایالتی پاكستان شنبه شب گذشته با پایان مدت پنجساله فعالیت خود بر اساس بند 52 قانون اساسی این كشور منحل شدند و بر طبق همین قانون، موضوع انتخاب نخست وزیر موقت باید ظرف سه روز انجام گیرد.

مجلس ایالت پنجاب نیز قرار است تا امروز چهارشنبه منحل شده و سروزیر موقت این ایالت نیز از سوی دولت ایالتی اعلام شود.

به نقل از رسانه های محلی , حزب مردم پاكستان به عنوان حزب حاكم در این كشور و حزب مسلم لیگ شاخه نواز به عنوان جناح اصلی مخالف دولت تاكنون برای انتخاب نخست وزیر موقت به منظور برگزاری انتخابات آتی پاكستان به نتیجه ای نرسیده و دو طرف برای خروج از این بن بست تنها تا روز گذشته فرصت داشتند كه توافقی حاصل نشد.

با عدم توافق كنونی بین حزب مردم پاكستان (سابق حاكم این كشور) و حزب مسلم لیگ شاخه نواز به عنوان جناح مخالف برای انتخاب نخست وزیری موقت، این مساله ھم اكنون برای نتیجه گیری، به كمیته پارلمانی واگذار شده و نام دو نامزد از میان نمایندگان حكومت ( حزب مردم ) و جناح مخالف دولت ( حزب مسلم لیگ نواز ) برای تصدی نخست وزیری موقت این كشور تعیین خواهد شد.

ھر دو جناح عمده در این كشور از سه روز گذشته برای توافق مشترك بر یك شخص جھت تصدی پست نخست وزیری موقت پاكستان رایزنی ھای متعددی انجام دادند اما تا شب گذشته (سه شنبه) نتیجه ای برای اعلام نامزد مشترك برای این پست اعلام نشد.

مقام های رسمی پاكستان در گفت و گو با رسانه ھای محلی این كشور گفتند: كمیته ھشت نفری پارلمان پاكستان متشكل از چھار نفر از وزرای سابق كابینه دولت (حزب مردم) و چھار نفر از اعضای ارشد حزب مسلم لیگ شاخه نواز برای رسیدن به توافق مشترك به منظور انتخاب شخص مورد نظر برای تصدی پست نخست وزیری موقت در حال مذاكره ھستند.

بر اساس قانون اساسی پاكستان، كمیته پارلمانی این كشور باید ظرف سه روز آینده انتخاب یك شخص برای نخست وزیری موقت این كشور را انجام دھد در غیر این صورت این موضوع به كمیسیون انتخابات پاكستان (ECP) واگذار و انتخاب نھایی از نامزدھای ارائه شده حزب مردم و حزب مسلم لیگ شاخه نواز از سوی این كمیسیون انجام خواھد شد.

ھفته گذشته راجا پرویز اشرف نخست وزیر كنونی پاكستان اسامی ˈعبدالحفیظ شیخˈ وزیر سابق دارایی، ˈعشرت حسینˈ رییس سابق بانك دولتی پاكستان (SBP) و ˈهزار خان كهوسوˈ از قضات سابق دادگاه (دیوان) عالی پاكستان را برای این عنوان معرفی كرد.

همچنین روز 18 اسفندماه جاری ˈچودری نثارعلی خانˈ رییس فراكسیون احزاب مخالف دولت از حزب مسلم لیگ شاخه نواز در مجلس ملی پاكستان نیز نامهای ˈناصر اسلم زاهدˈ و ˈشاكرالله جانˈ از قضات سابق دادگاه (دیوان) عالی پاكستان و ˈرسول بخش پالیجوˈ برجسته ترین رییس احزاب ملی گرا در جنوب ایالت سند پاكستان را برای این عنوان معرفی و این نام ها را برای نخست وزیر پاكستان ارسال كرد.

به نقل از رسانه های خبری با این حال بن بست توافقات بین دو طرف ادامه داشته و دولت و مخالفان هر یك ریاست نامزد دیگری را بر دولت موقت رد كرده اند.

طبق قانون اساسی نخست وزیر موقت مسوول برگزاری و نظارت بر انتخابات برنامه ریزی شده پارلمانی را دارا خواهد بود.

منابع خبری محلی گزارش دادند: اعضای ارشد جناح مخالف دولت پاكستان پس از رد اسامی نامزدهای اعلام شده این جناح از سوی دولت سابق پاكستان هم اكنون رایزنی های تازه خود را بر روی اسامی جدید آغاز كرده اند.

آساق ** 1095**5981