پرتوريا – آفريقاي جنوبي و روسيه سه شنبه شب در آستانه گشايش نشست سران 'بريكس' در بندر دوربان، 9 موافقت نامه دوجانبه از جمله در زمينه هاي دفاعي و انرژي امضا كردند.

بگزارش ایرنا، در مراسم امضای این موافقت نامه ها كه در حضور 'ژاكوب زوما ' و 'ولادیمیر پوتین ' رییسان جمهوری آفریقای جنوبی و روسیه صورت گرفت، چند تن از وزیران دو كشور شركت داشتند.

این موافقت نامه های همكاری در بخش های كشاورزی ، هنر و فرهنگ ، دفاع ، انرژی ، ماهیگیری ، معدنی ، علمی و فناوری و حمل و نقل است.

زوما در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: این موافقت نامه ها سبب تقویت و گسترش روابط دوجانبه آفریقای جنوبی و روسیه خواهد شد.

رییس جمهور آفریقای جنوبی گفت: امیدوارم كه امضای این موافقت نامه ها و دیدار صورت گرفته با رییس جمهور روسیه ، فرصتی برای تقویت روابط راهبردی مسكو و پرتوریا باشد.

وی افزود: دیدار امروز با پوتین ، یك فرصت برای ارزیابی صریح وضعیت مناسبات دو جانبه فراهم ساخت و علاوه برآن درباره مسایل منطقه ای و چندجانبه ازجمله مسایل مرتبط با بریكس ، گروه 'جی 20' ، خاورمیانه و سازمان ملل گفت وگو صورت گرفت.

زوما همچنین با اشاره به موافقت نامه صورت گرفته میان شركت تسلیحاتی 'دنل ' آفریقای جنوبی با روسیه درخصوص تعمیر و نگهداری هلی كوپترهای روسی در قاره آفریقا گفت: این قرارداد سبب توسعه همكاری دو كشور خواهد شد.

وی همچنین عنوان كرد كه مراسم جشن بیست و یكمین سالگرد روابط دو كشور در فوریه سال جاری میلادی برگزار خواهد شد.

آفریقای جنوبی به رغم اینكه از روسیه به عنوان یك شریك راهبردی یاد می كند و دارای روابط نزدیكی با این كشور است، روابط تجاری آنها در سال گذشته میلادی در حدود 3 میلیارد و 600 میلیون رند( 420 میلیون دلار) برآورد شده است.

در حال حاضر میزان مبادلات تجاری آفریقای جنوبی و با روسیه در مقایسه با سایر اعضای بریكس در سطح پایین تری می باشد.

كشور چین دیگر عضو بریكس هم اینك بزرگترین طرف تجاری آفریقای جنوبی و همچنین مهمترین سرمایه گذار در این كشور بشمار می آید.

نشست سران گروه موسوم به بریكس، متشكل از روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی شامگاه سه شنبه در دوربان آفریقای جنوبی گشایش یافت.

'ولادیمیر پوتین' رئیس‌ جمهور روسیه در حاشیه نشست بریكس علاوه بر دیدار با رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی، قرار است با 'مان موهانگ سینگ' نخست وزیر هند و 'محمد مرسی' رئیس‌جمهوری مصر نیز دیدار داشته باشد.

گفته می شود ، بررسی پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت جاری اقتصاد جهانی در صدر دستور كار نشست دو روزه بریكس قرار دارد.

انتظار می رود كه در جریان نشست سران بریكس چند تصمیم اساسی درخصوص تاسیس بانك توسعه ، ایجاد تشكیلات داخلی، بانك حسابهای بین المللی، بنیاد ویژه ضد بحران و شورای اقتصادی در چارچوب گروه بریكس اتخاذ شود.

در این نشست همچنین قرار است چند سند، از جمله بیانیه مشترك سران به امضاء برسد.

براساس آمار رسمی منتشره از سوی مقامات آفریقای جنوبی ، پنج عضو بریكس در حال حاضر كنترل 25 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان ، 30 درصد از كل خاك جهان و 43 درصد از جمعیت جهان را در اختیار دارند.

خاورم .1552