به گزارش ایرنا، مردم این خطه از میهن اسلامی نیز علاقه دارند سیزدهمین روز از فصل بهار را به صورت دستجمعی و همراه اقوام و آشنایان خود، در دامن طبیعت سپری كنند.
بسیاری از مردم این استان معتقدند كه حضور در دامان طبیعت در 13 فروردین، دلها را شاد، زندگی را سرسبز و حوادث ناگوار احتمالی را دور می كند.
به همین خاطر از چند روز قبل برای سپری كردن این روز كه سیزده بدر نامیده می شود، تدارك دیده و سعی می كنند در این روز سفره های خود را رنگین تر كرده و لحظات سیزدهمین روز سال نو را به خوبی و خوشی در دامان طبیعت باشند.
گره زدن سبزه توسط مردم به ویژه دختران دم بخت، به آب انداختن سبزه هایی كه در روزهای پایانی پارسال تهیه شده، پریدن از روی آب، هدیه دادن و دیدار از بزرگان خانواده، ازجمله رسومی است كه هنوز پس از گذشت سالیان متمادی دربین مردم این استان رواج دارد.
طبخ آش با تره های نورسته، سبزی و ماهی پلو و خوردن میوه ، شیرینی جات و آجیل در روز سیزده بدر از دیگر عادات مرسوم مردم این استان بشمار می رود.
در این روز بازار رانندگان وسایط نقلیه عمومی، مغازه های خشكبار و سبزی فروشی گرمتر و صفوف اتومبیلها درجایگاههای عرضه فرآورده های سوختی طولانی تر و جنب و جوش خاصی بین مردم ایجاد می شود.
دادن صدقه، یاری نیازمندان، سركشی به سرای سالمندان و عیادت از بیماران بستری در بیمارستان ها، از دیگر عاداتی هستند كه اغلب مردم استان زنجان در روزهای عید، جشن و تعطیلی به آن می پردازند.
مردم این استان درحالی سیزدهمین روز بهار امسال را پشت سر می گذارند كه هنوز بخاری ها و وسایل گرم كننده ی منازل روشن است و مردم همچنان از لباسهای پاییزی و زمستانی استفاده می كنند.
522
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱
زنجان - اقشار مختلف مردم زنجان طبق سنت ديرينه، روز سيزده فروردين راهي مناطق سرسبز طبيعت، كوهستان و صحرا شدند.