مشهد – مسوول گنجينه تمبر، اسكناس و سكه سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي گفت: سكه نقره ارزشمند و كميابي متعلق به دوره شاه اسماعيل سوم صفوي توسط 'امير سعيد مرعشي نيا' مجموعه دار تهراني به گنجينه تمبر، اسكناس و سكه موزه آستان مقدس رضوي هديه شد.

'محمد حسین یزدی نژاد' روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار كرد: یك طرف این سكه و در مركز آن عبارت ' لا اله الا الله محمد رسول الله، علی ولی الله ' و در طرف دیگر آن عبارت 'بنده شاه ولایت اسماعیل ، ضرب مازندران 1167' حك شده است.

وی بیان كرد: مرعشی نیا كه علاقه زیادی به بارگاه ملكوتی حضرت رضا (ع) دارد پیشتر نیز مجموعه ارزشمندی از سكه های نقره متعلق به دوره های 'افشاریه' و 'درانیان' ضرب مشهد و سكه های كم نظیر كشور فلسطین قبل از اشغال توسط صهیونیست ها را به گنجینه تمبر، اسكناس و سكه موزه آستان قدس رضوی هدیه كرده بود.

او گفت: موزه آستان قدس رضوی به واسطه عشق و ارادت مسلمانان و حتی غیر مسلمانان جهان به بارگاه ملكوتی حضرت رضا (ع) به عنوان بزرگترین موزه وقفی دنیا روزانه پذیرای بسیاری از علاقمندان به مجموعه های فرهنگی، تاریخی و هنری است.

وی افزود: ارادت و خلوص عاشقانه زائران بارگاه حضرت رضا (ع) باعث شده گنجینه تمبر، سكه و اسكناس موزه آستان قدس رضوی سكه های نفیسی از سلسله های لیدی، هخامنشی، اشكانی، ساسانی، عرب ساسانی، بنی امیه، بنی عباس، غزنوی، سامانی، ایلخانان مغول، سكه های ماشینی دوره های پهلوی و جمهوری اسلامی و سایر كشورهای جهان را در خود گرد آورد.

وی اظهار داست: در این گنجینه اسكناس هایی از دوره قاجاریه تا عصر حاضر در ایران و بیش از100 كشور جهان، هزاران قطعه تمبر نفیس از كشورمان و 240 كشور دیگر نیز وجود دارد.

وی بیان كرد: گنجینه سكه موزه مركزی آستان قدس رضوی با دارا بودن هزاران سكه مربوط به دوره های مختلف تاریخ ایران و بیش از 100 كشور جهان به عنوان یكی از موزه های مطرح سكه در كشور به مركزی تحقیقاتی و پژوهشی برای دانشجویان تبدیل شده است.

او افزود: تاكنون دانشجویان بسیاری در رشته های تاریخ و باستان شناسی از دانشگاه های مختلف سراسر كشور در این گنجینه به تحقیق و پژوهش پرداخته و از خدمات مشاوره ای كارشناسان و متخصصان آن بهره گرفته اند.

7489/659