كبری كمالی جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: اختلال در فشار خون در دوران حاملگی به چهار دسته فشار خون مزمن، پره اكلامپسی و اكلامپسی، پره اكلامپسی همراه با فشار خون مزمن و فشار خون بارداری تقسیم می شود كه عوارض زیانباری بر سلامت مادر و جنین دارد.
وی در ادامه با اشاره به علائم افزایش فشار خون در دوران بارداری اظهار كرد: افزایش فشارخون در بارداری ممكن است با علائمی مانند سردرد در ناحیه پیشانی و یا درد در ناحیه بالای شكم زیر دنده های سمت راست، اختلال در بینایی و تاری دید همراه باشد كه در صورت مشاهده هر كدام از علائم باید به پزشك مراجعه شود.
این كارشناس ارشد مامایی و مسئول آموزش سلامت شبكه بهداشت و درمان شهرستان رودان؛ كاهش رشد جنین، مرگ داخل رحمی، جداشدگی زودرس جفت و زایمان زودرس را از مهمترین عوارض فشارخون بارداری عنوان كرد و افزود: در برخی از موارد برای حفظ جان مادر، ختم بارداری ضروری می باشد.
كمالی با اشاره به اینكه هیچ آزمایشی وجود ندارد كه پیشبینی كند فرد در دوران بارداری دچار فشار خون میشود یا خیر؛ بر بررسی و كنترل سلامتی زنان قبل از حاملگی تاكید كرد.
وی با بیان اینكه؛ 48 ساعت اول پس از زایمان، خطرناك ترین زمان برای بروز حملات تشنج و افزایش فشار خون است اظهار كرد: افراد مبتلابه فشار خون باید حداقل به مدت 48 ساعت پس از زایمان در بیمارستان بستری شوند.
كمالی در پایان ضمن تاكید بر كنترل فشار خون خانم ها در دوران بارداری،برای حفظ سلامت مادران در طول زندگی بویژه دوران حاملگی؛ رژیم غذایی سالم، ورزش مناسب و پرهیز از استعمال دخانیات را به آنان توصیه كرد. ك/3
7196/668
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۳
رودان- يك كارشناس ارشد مامايي با بيان اينكه افزايش فشار خون در دوران بارداري از جمله مشكلاتي است كه سلامت مادر و جنين را به خطر مي اندازد و يكي از علل مهم مرگ و مير مادران به شمار ميرود؛ خواستار توجه بيشتر شهروندان به اين مساله شد و گفت: مادران بايد با كنترل فشارخون و رعايت نكات و توصيه هاي پزشكي، سلامت خود و جنين را تامين كنند.