به گزارش روز شنبه ایرنا كارشناسان رشته بسكتبال، نبود حمایت های مالی مناسب برای تیمداری در سوپرلیگ را عامل اصلی دوری از این رقابت ها و خاموشی هیجان بسكتبال در بین تماشاگران همدانی عنوان كرده اند.
به اعتقاد آنان، همدان سابقه ای بیش از نیم قرن در بسكتبال دارد و از رشته های ریشه دار در سطح استان همدان به شمار می رود كه توانسته در این 50 سال اخیر كارنامه درخشانی را به ثبت برساند.
رشته بسكتبال همدان در دهه 50 جزو قدرتهای برتر كشور بود و نفراتی همچون غلام و جعفر شكریان و جعفر قره خانی جزو نفرات اصلی تیم ملی بودند.
هم اینك بسكتبال فقط مختص فعالیت مردان نیست بلكه بانوان بسكتبالیست همدانی نیز در این چند سال اخیر با درخشش در رقابت های مختلف لیگ و قهرمانی كشور نشان داده اند كه می توان به موفقیت آنان نیز اعتماد كرد.
بالا بودن میانگین قدی اغلب استعدادهای بسكتبال استان همدان، استقبال خانواده ها از فعالیت فرزندان در این رشته، حضور مستمر در رقابت های لیگ و قهرمانی كشور و كسب موفقیت در تیم های پایه باعث شده تا ورزش بسكتبال همچنان در همدان پایدار بماند هر چند از شور و نشاط انبوه تماشاگر آن سال ها خبری نیست.
بسكتبالدوستان همدانی هفت سال دوری از رقابتهای سوپرلیگ بسكتبال كشور را در انتظار نشسته اند و این حسرت حضور فقط به دلیل نبود اسپانسر مالی است.
تیم بسكتبال پگاه همدان دو دوره در سال های 83 و 84 حضور در سوپرلیگ كشور را تجربه كرد و توانست در سال نخست عنوان پنجم و سال دوم نیز بین هشت تیم برتر این رقابت ها قرار بگیرد.
در سال 84 بسكتبالدوستان همدانی غافل از آخرین نگاه به حضور پگاه، در هیجان حضور دو بازیكن مطرح آمریكایی در این تیم بودند و ویتاری مارش و جمال دیویس به عنوان نخستین ورزشكاران آمریكایی گام به میدان ورزش همدان گذاشتند.
دو ورزشكاری كه مسلمان بوده و بازی های درخشان آنان همراه با پگاه در سوپر لیگ سبب شد تا سالن مسابقات نه تنها هر هفته مملو از تماشاگر شود، شمار زیادی از هواداران نیز در پشت درهای بسته بمانند.
هیجان طوفانی بسكتبال پگاه عمركوتاهی داشت و حتی بدبین ترین هوادار همدان تصور این را نداشت كه شروع طوفانی پگاه موقتی و حسرت چندین ساله را بر دل انبوه علاقه مند بگذارد.
بهانه شركت ملی فرآورده های لبنی پگاه نبود بودجه و كاهش تعداد تیم های ورزشی در لیگ های كشور بود و این بهانه به قیمت افول بسكتبال همدان همراه شد.
این تصمیم در حالی بود كه بسكتبال پگاه همدان به طور میانگین در هر مسابقه خانگی سه هزار تماشاگر را در سالن ابن سینای این شهر جای می داد.
یكم شهریور ماه 1385 خبر تكان دهنده ای به روی خروجی رسانه ها رفت و شركت ملی فرآورده های لبنی پگاه اعلام كرد كه تیم بسكتبال پگاه همدان منحل می شود.
انحلال تیمی كه دل مشغولی هزاران جوان همدانی شده بود و همه نسبت به این تیم تعصب خاصی داشتند به نحوی كه امروزه بازهم خاطرات آن سال ها در محافل بسكتبال شنیده می شود.
وداع با سوپرلیگ تبعات بسیار منفی برای بسكتبال همدان داشت و منجر به انحلال تیم های پایه پگاه شد و استعدادهای بومی درآن سال و حتی سال های بعد رها شدند.
در این سال ها نبود اسپانسر مالی به عنوان ركن اصلی تیمداری سبب شده تا بسكتبالدوستان شش سال در حسرت حضور در سوپرلیگ بمانند و این احتمال می رود كه سال ها شاهد عدم تیمداری در این رشته ورزشی باشیم.
سرپرست هیات بسكتبال استان همدان در این باره می گوید: مساله موجود فقط بحث مالی است و توان هیات از تامین هزینه ها ناچیز است.
'پرویز ریحانی' در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اینك حضور در لیگ دسته اول كشور بیش از دو میلیارد ریال هزینه می خواهد و برای حضور موفق در سوپرلیگ هم رقمی معادل بیش از 9 میلیارد ریال نیاز است.
وی اضافه كرد: وظیفه اصلی هیات سیاستگذاری در ترویج و توسعه این رشته ورزشی در سطح استان است و نمی توانیم با این رقم های بالا تیمداری كنیم.
سرپرست هیات بسكتبال همدان در ادامه گفت: تصمیمات سلیقگی مرسوم در تیمداری شركت ها و دستگاه های دولتی همواره آفتی برای پیشرفت بوده است چرا كه نظیر پگاه كه به یكباره تصمیم به انحلال تیمداری كرد، به هیچ وجه زحمات كشیده شده در نحوه تیمداری و حتی پرورش رده های سنی پایه را نادیده گرفت.
ریحانی افزود: پگاهی ها مشكلات مالی را سبب انحلال در تیمداری بسكتبال اعلام كردند كه این مساله تبعات منفی را برای بسكتبال همدان به دنبال داشت.
وی بیان كرد: بسكتبال پگاه بهانه ای برای ایجاد فضای سالم و پرنشاط در محیطی ورزشی شده بود و نه تنها تمرینات این تیم در حضور انبوه تماشاگر مشتاق برگزار می شد بلكه در روز مسابقات هم چند ساعت قبل از شروع بازی شاهد استقرار تماشاگران بیش از ظرفیت ورزشگاه بودیم و حتی شمار زیادی از تماشاگر پشت درها می ماندند.
ریحانی معتقد است؛ هر مسوولی كه به همدان می آید فوتبال را مورد توجه قرار می دهد و امروزه فوتبال بویژه تیم پاس به عنوان عنصر تبلیغاتی مطرح است و همه می خواهند كمك رسان پاس باشند در حالی كه دیگر رشته های ورزشی نیز حق دارند كه از منابع مالی بهره مند شده و در لیگ های مطرح كشور حضور یابند.
وی افزود: هم اكنون توجه به فوتبال به دیگر رشته های ورزشی ضربه زده است و ای كاش مسوولان به رشته هایی نظیر والیبال و بسكتبال كه می توانند با بودجه كمتری موجبات شور و نشاط مردمی را فراهم سازند، توجه می كردند.
وی بیان داشت: والیبال و بسكتبال در كنار كشتی و بوكس در خون مردم همدان هستند و این چهار رشته ورزشی ریشه در فرهنگ ورزش همدانی ها دارد و قطع به یقین قدیمی های ورزش استان به این موضوع واقف هستند.
سرپرست هیات بسكتبال همدان اظهار كرد: هم اینك همه توجهات و تحركات به فوتبال پاس ختم می شود و مسوولان هم و غم ورزش را در این تیم می بینند در حالیكه با قرارداد مالی دو بازیكن فوتبال می توانیم تیم بسكتبال را رهسپار لیگ كنیم.
وی افزود: رشتههایی نظیر بسكتبال، والیبال، كشتی و بوكس همدان در دهه 50 جزو قدرتهای برتر كشور بودند و در همین رشته بسكتبال نفراتی همچون غلام و جعفر شكریان و جعفر قره خانی جزو نفرات اصلی تیم ملی بودند و با این حال امروزه فوتبال پاس سهم بسیار زیادی از منابع مالی را می برد و بسكتبال برای حضور در لیگ های مطرح مردان كشور با دغدغه مالی دست و پنجه نرم می كند.
ریحانی با قدردانی از دستگاه ورزش استان همدان در حمایت از بسكتبال گفت: بودجه ای كه در اختیار ما می گذارند صرف ترویج بسكتبال در ردههای مختلف می شود و سال گذشته نیز توانستیم با برنامه ریزی مطلوب اعضای هیات و تلاش مجموعه مربیان و ورزشكاران، در بانوان سوم كشور شدیم، در نونهالان جزو چهار تیم برتر باشیم و در جوانان و مینی بسكتبال نیز در بین هشت تیم برتر كشور جای بگیریم.
وی با تاكید بر اینكه یك باشگاه نباید صرفا تیم فوتبال باشد، گفت: باید در كنار فوتبال رشتههای دیگری را نیز ترویج و در لیگ شركت دهیم تا حق ورزش استان به نوعی در ورزش حرفه ای ادا شود.
وی خاطرنشان كرد: بسكتبال همواره در قلب مردم همدان به عنوان یك رشته ورزشی با قدمت و پرافتخار ماندگار است و توقع داریم مسؤولان اجرایی استان باردیگر زمینه حضور این رشته ورزشی در لیگهای مهم كشور را فراهم سازند.
7520/551
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۶
همدان- ورزشكاران رشته بسكتبال همدان هفت سال است كه در حسرت حضور دوباره در رقابت هاي سوپرليگ بسكتبال كشور به انتظار نشسته اند و اميدوارند روزگاري بسكتبال همانند رشته فوتبال در همدان با برخورداري از حمايت هاي مالي بخش دولتي و خصوصي روانه اين رقابت هاي جذاب و تماشاگرپسند شود.