تهران - عضو هيات مديره خانه معدن ايران گفت: مصوبه دولت براي شناسايي ذخاير معدني در مناطق حفاظت شده زيست محيطي ، جنبه مطالعاتي داشته ، فعاليت مخربي صورت نمي گيرد و بايد واقع بينانه با مساله برخورد شود.

' عزیز میرزائیان ' روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح كرد ، دولت در چارچوب برنامه های توسعه فعالیت معدنی در سال جاری شناخت 'اندیس های مستعد '(ذخایر معدنی ) را در مناطق حفاظت شده زیست محیطی مصوب ساخته ، اما این موضوع با مشخصه مطالعاتی دنبال می شود و عملیات حفاری به دنبال نخواهد داشت .

وی خاطرنشان ساخت: موضوع شناسایی ذخایر غنی معدنی در نقاط مختلف جهان به مورد اجرا گذاشته می شود و در كشورهای صنعتی نیز این امر صورت می گیرد كه جنبه بهره برداری ندارد .

به تازگی 'عباس محمدی' رئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفته است : دولت در مصوبه 28 اسفند ماه سال گذشته خود اجازه بهره برداری از معادن در مناطق حفاظت شده را صادر كرده كه این اقدام مشكل ساز است .

گفته می شود ، كل مناطق حفاظت شده پارك های ملی و پناهگاه های حیات وحش كشور هفت تا 10 درصد خاك ایران را در برمی گیرد.

میرزائیان تاكید كرد: مرحله اكتشاف معادن همواره با مخاطره 95 درصدی مواجه است ، اما برای مناطق مذكور هیچ گاه مساله حفاری و استخراج مطرح نشده ، عمده موضوع شناخت ذخایر معدنی است و انتقال ماشین آلات و فعالیت میدانی دربر ندارد .

وی افزود: پارك های ملی و زیستگاه حیات وحش به منزله خط قرمزها از نظر زیست محیطی محسوب می شود و دولت هیچ گاه این مناطق را برای استخراج مواد معدنی برنمی گزیند .

سالانه افزون بر 300 تا 400 میلیون تن مواد معدنی از حدود پنج هزار معدن فعال كشور استخراج می شود و انتظار می رود ، این رقم تا پایان برنامه پنجم توسعه به 570 میلیون تن برسد .

میرزائیان گفت : برخی از رسانه ها در قالب اخبار و گزارشهای غیر كارشناسی ، صرفا به دنبال هیاهوی خبری در ارتباط با مصوبه هیات وزیران هستند ، درحالی كه باید ابعاد موضوع از اعضای كارگروه توسعه معادن و نیز اهل حرفه مورد بررسی قرار گیرد .

وی یادآور شد: ایجاد كارگروه توسعه معدن در واقع مشخصه پنجره واحد ( مدیریت یكپارچه همسو با معدن ) را به دنبال دارد و در این تشكیلات نخست مشكلات زیست محیطی مورد رسیدگی قرار می گیرد ، با رعایت همه جوانب مجوزها صادر می شود و در غیراین صورت ، هیچگونه مجوزی صادر نخواهد شد .

اقتصام (4)**1559**1601