ساري-هفته معلم از جمله رويداد هاي فرهنگي است كه همه ساله به منظور قدر داني از معلمان در ايران اسلامي برگزاري مي شود.

روز جهانی بزرگداشت مقام معلم، پنجم اكتبر برابر با 14 مهر است. اما در بیشتر كشورها این روز همزمان با بزرگداشت یكی از شخصیت های علمی جشن گرفته می شود.

این مناسبت در ایران اسلامی در 12اردیبهشت همزمان با سالروز شهادت استاد ' مرتضی مطهری ' آغاز می شود و به مدت یك هفته ادامه دارد و فرصتی را برای دانش آموزان و خانواده هایشان فراهم می كند تا به صورت رسمی از معلمان قدردانی كنند.

اگر چه انتخاب روز و هفته ای به نام معلم از سوی آموزش و پرورش صورت گرفت، اما این انتخاب بشدت مورد استقبال شهروندان قرار گرفت و به سایر مراكز آموزشی غیر مرتبط با این وزارتخانه نیز تسری یافت به طوری كه مربیان، معلمان و استادان سایر مراكز آموزشی هم به همین مناسبت مورد قدردانی قرار می گیرند.

شهروندان مازندرانی نیز به تبع سایر هموطنان از نخستین روز هفته معلم با اهدای هدایای گوناگون به معلمان فرزندانشان ، از زحمات آنان قدردانی می كنند.

' مینا رفیعی' شهروند 42 ساله مازندرانی از معلمان به عنوان مهم ترین عنصر فرهنگی یاد كرد و وجود آنان را برای همه افراد جامعه مفید دانست.

این دانش آموخته كارشناسی ارشد گفت: گرچه تحصیلات دانشگاهیم حدود 20 سال پیش پایان یافت، اما همواره خود را نیازمند معلم می دانم.

وی از هفته معلم به عنوان بهترین مناسبت فرهنگی یاد كرد و افزود: برای ما كه همواره خود را دانش آموز می دانیم ، هر روز می تواند فرصتی برای قدردانی از قشر زحمت كش و دلسوز معلم باشد.

'داوود امیر خانی' ، دیگر شهروند مازندرانی هم با قدردانی از زحمات معلمان گفت: ماهیت این مناسبت فرهنگی را نباید با مادیات مخدوش كرد.

وی با بیان اینكه معلمان چشمداشتی برای دریافت هدایای گرانقیت ندارند، افزود: تاثیر روانی قدردانی زبانی و یا اهدای یك شاخه گل به مراتب بیشتر از هدایای گران قیمت است.

امیر خانی با اعتقاد بر اینكه نگرش سطحی و چشم و هم چشمی به ماهیت این آیین بزرگ و فرهنگی لطمه می زند، گفت: متاسفانه دیده می شود كه بعضی از خانواده ها با خرید كادوهای گران قیمت قصد دارند جایگاه فرزندشان را در مدرسه بالا ببرند و تصور می كنند توجه و علاقه معلم اینگونه به شاگردانش افزایش می یابد.

وی از معلم به عنوان چراغ راه معرفت یاد كرد و با بیان اینكه جهان بدون معلم هرگز قابل تصور نیست، افزود: بزرگ ترین و تاثیر گذارترین شخصیت های دنیا ابتدا در این كسوت معلمی ظهور یافتند.

مدیركل آموزش و پرورش مازندران هم از معلمان به عنوان سربازان خط مقدم جبهه جنگ نرم یاد كرد و گفت: فرزندان این آب و خاك توسط معلمان از آسیب های اجتماعی رهایی یافتند.

'محمد علی امیری' با اشاره به تهاجم فرهنگی به منظور به انحراف كشاندن جوانان افزود: معلمان هرگز به آموزش مفاد درسی قناعت نمی كنند و همواره با دلسوزی و حساسیت فوق العاده به نجات فرزندانمان می اندیشند.

وی با اشاره به درخشش دانش آموزان مازندرانی در رقابت های علمی، فرهنگی و ورزشی گفت: رسیدن به این توفیقات بدون یاری معلمان هرگز امكانپذیر نبوده است.

او معلمان آموزش و پرورش مازندران را از بهترین و موفق‌ترین مربیان كشور دانست و افزود: به همت آنان امروزه چتر قرآنی بر نظام تعلیم تربیت استان سایه افكنده است.

مدیركل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینكه نخستین برنامه هفته معلم را با یاد شهدا آغاز كردیم، گفت: یك پنجم از شهدای استان، مربوط به دستگاه تعلیم و تربیت است و هم اكنون فضاهای آموزشی استان به نام و یاد 300 شهید فرهنگی و یك هزار 710 شهید دانش‌آموز مزین است.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران هم پرورش نسل انقلابی را برزگ ترین رسالت متولیان آموزشی دانست و گفت: رسیدن به این هدف به یمن معلمان مومن و دلسوز میسر شد.

'مصطفی عابدی' به اجرای تحول بنیادین در آموزش و پرورش اشاره كرد و افزود: مازندران به همت معلمان و دیگر كاركنان آموزشی در اجرای این سند ملی از موفق ترین استان ها بوده است.

او ادامه داد: ما امروز با توجه به شرایط حساس فرهنگی و جنگ نرم دشمنان اسلام باید بیشتر از گذشته به نقش و جایگاه خودمان توجه داشته باشیم تا نسلی هوشمند، آگاه و وفادار به ارزش های انقلاب اسلامی تربیت كنیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران و استاندر این این استان نیز با انتشار پیام مشتركی به همین مناسبت، تاكید كردند: با آغاز اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش كه نشات گرفته از زلال جاری اندیشه های مقام معظم رهبری است، فصلی نو و باطراوت در بوستان تعلیم و تربیت گشوده شد و نقش و جایگاه معلم را به مراتب عالی تر رهنمون كرده است.

آیت الله 'نور الله طبرسی' و 'سید علی اكبر طاهایی' در این پیام افزودند: عظمت هنر و حرفه معلمی آنگاه رنگ و جلوه ای آسمانی به خود گرفت كه در مصحف شریف، خداوند خود را 'معلّم' انسان ها و جهان هستی خواند و اصالت این واژه پرمعنا ، همسنگ همّت والا و اندیشه مقدّس آنان است. ك/4

1888/1654