هریك از ماهواره های ایرانی دارای وظیفه خاصی هستند كه تا كنون عملیات سنجشی و آزمایشی را به عهده داشته اند اما ارسال ماهواره شریف ست در كنار ماهواره های فجر و ناهید به فضا در دستور كار سازمان فضایی قرار دارد و وظیفه عكسبرداری با قدرت تفكیك بالا را داراست.
دكتر 'رضا روستا آزاد' رییس دانشگاه صنعتی شریف روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینكه شریف ست وظیفه عكسبرداری از سطح زمین را دارد، افزود: ماهواره قبلی پرتاب شده دارای قدرت تفكیك (رزولیشن) 100 سانتیمتر و كیفیت سیاه و سفید بود، اما قدرت تفكیك ماهواره شریف ست پنج متر بوده و كیفیت عكس رنگی را ارایه می دهد.
وی افزود: این ماهواره پس از پرتاب در مدار ژئو و ارتفاع 500 كیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان كرد: شریف ست با ماهواره بر بومی سفیر یك- بی به فضا پرتاب می شود.
وی درباره ویژگی های این ماهواره گفت: وزن ماهواره دانشجویی' شریف ست' كمتر از 50 كیلوگرم است و به منظور طراحی و ساخت آن فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی توسط بیش از 100 نفر از دانشجویان، دانش آموختگان و اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: مجموعه ای متشكل از گروه های تحقیقاتی در زمینه های اپتیك و تصویربرداری، سازه، حرارت، مخابرات، دینامیك و كنترل، توان، رایانه پرواز، ایستگاه زمینی، قابلیت اطمینان، تست و یكپارچه سازی در پروژه ساخت ماهواره دانشگاه صنعتی شریف مشاركت داشته اند و فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی در این پروژه انجام شده است.
به گزارش ایرنا، دكتر 'حمید فاضلی'، رئیس سازمان فضایی ایران چندی پیش درباره پرتاب این ماهواره گفته بود: با توجه به امكانات و ماهواره برهای موجود در كشور قرار است این ماهواره با ماهواره برهای موجود پرتاب شود و هماهنگی های لازم نیز برای پرتاب آن انجام شده است. تجهیزات به كاررفته دراین ماهواره دارای دقت بالایی درزمینه تصویربرداری محدوده های اپتیكی است
فاضلی رییس سازمان فضایی كشورتاكید كرد : در نیمه نخست امسال ماهواره های فجر و شریف ست به طور قطع پرتاب می شوند و در نیمه دوم امسال نیز پرتاب ماهواره ناهید در برنامه سازمان فضایی قرار دارد.
علمی(4)**9190**1599
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۱
تهران- تهران- رييس دانشگاه صنعتي شريف گفت: ماهواره دانشجويي شريف ست، يكي از سه ماهواره 100 درصد بومي است كه در سال جاري در نوبت پرتاب قرار دارد.