به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بهروز یاسمی عصر شنبه در نشست عصر شعر با عنوان 'بزم كلمات' زندهیاد 'حسین منزوی ' را سلطان غزل نو عنوان كرد و گفت:برای رسیدن به غزل نو باید اتفاقی نو در سطح زبان رخ دهد نه در سطح واژگان ، این موضوع در آثار منزوی قابل مشاهده است.
وی در ادامه به بررسی تحول غزل فارسی پرداخت و گفت: غزل فارسی در تاریخ ادبیات دو مقطع اسفبار را پشت سر گذاشته است، در دوران تسلط سبك هندی، خلاقیتی در غزل ها دیده نمی شود، در سبك بازگشت نیز تیر خلاص به غزل فارسی زده شد، در این دو مقطع زمانی غزل فارسی از اوج به پایین كشیده شد و در دوران مشروطیت و به دلیل شرایط سیاسی غزل جان دوباره ای گرفت.
یاسمی یاد آور شد: پس از انقلاب اسلامی نیز به این قالب شعر توجه شد، این توجه در دوران دفاع مقدس بیشتر شد ، نكته قابل توجه این است كه در زمینه نوجویی غزل پس از انقلاب باید مد نظر قرار گیرد، صرف نوآوری در واژگان ، نو آوری در غزل ایجاد نمی شود ، نوجویی اگر در سطح واژگان بماند تعمیق زبانی شكل نمی گیرد و شاعر امروز نمی تواند از زیر یوغ و سلطه شاعران گذشته بیرون بیاید.
یاسمی اضافه كرد : مرحوم منزوی در شعر خود واژگان كهن بكار می برد به گونه ای كه اشعارش از عناصر شعر قدیمی پرشده ، اما سروده های او در قالب غزل نو و منطبق با دوران جدید است چرا كه در اشعار او یك اتفاق نو زبانی روی داده است.
نشست عصر شعر 'بزم كلمات' عصر شنبه با حضور شاعرانی همچون سعید بیابانكی ، مصطفی محدثی خراسانی ،شیرینعلی گلمرادی ، حمید سبزواری در سرای اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران برگزار شد.در این نشست تعدادی از شاعران به قرائت اشعار خود پرداختند.
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه در مصلا برپاست.
فراهنگ (3)**1630**1588
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۸
تهران - استاد ادبيات و پژوهشگر معاصر با بيان اينكه نوجويي و نوگرايي چيزي نيست كه تنها امروز شاعران ما به دنبال آن باشند، افزود : نوجويي در سبك خراساني شاعران گذشته همچون رودكي نيز قابل مشاهده است.