دزفول- به دنبال بارندگي سيل آساي چند روز گذشته و وارد آمدن خسارت سنگين به بخش كشاورزي شهرستان دزفول ، كشاورزان بخش چغاميش ، خواستار حمايت دولت و پرداخت خسارت شدند.

تعدادی از كشاورزان بخش چغامیش دزفول روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند:بارندگی اخیر در دزفول، خسارت فراوانی به مزارع كشاورزی وارد كرده و خوشه های گندم به طور كامل شكسته شده و قابل برداشت نیست.

'حسین زلقی' یكی از كشاورزان خسارت دیده گفت:در صورت حمایت نشدن كشاورزان خسارت دیده ، بسیاری از آنان ورشكسته شده و قادر به ادامه فعالیت در بخش كشاورزی نخواهند بود.

وی افزود:جاری شدن سیل در مزارع گندم دزفول و خسارات وارد ناشی از بیماری زنگ زرد ، كشاورزان این منطقه را در آستانه ورشكستگی قرار داده لذا از مسوولان درخواست می شود به منظور حمایت از كشاورزان ، به فكر چاره باشند.

زلقی با اشاره به اینكه بیماری زنگ زرد زیر پوشش بیمه محصولات كشاورزی نیست از مسوولان خواست با توجه به خسارت سنگین ناشی از این بیماری به كشاورزان خسارت دیده كمك كنند.

وی با بیان اینكه درصد خسارت منظور شده از سوی كارشناسان بیمه بسیار كمتر از میزان خسارت می باشد گفت:كارشناسان بیمه استان خوزستان و تهران بدون توجه به شرایط سخت كشاورز ریال‌از 100 درصد خسارت وارده به محصول تنها 30 درصد را منظور می كنند كه این خود ضربه دیگری به بخش كشاورزی است.

این كشاورز افزود: پرداخت بیمه به میزان یادشده هرگز جبران خسارت وارد شده به كشاورزان زحمت كش را نمی كند و باید دولت در این زمینه دست كشاورزان را بگیرد تا قادر به فعالیت در كشت های آینده باشند.

وی افزود: با توجه به افزایش نرخ اجاره زمین ، كود ، سم ، آب و سایر هزینه های جانبی و نگهداری زمین ، تخصیص دو میلیون ریال برای هر هكتار از طریق بیمه جبران خسارت كشاورزان را نمی كند.

زلقی گفت:پیش از تورم ، قیمت هر كیسه كود شیمیایی 24 هزار و 500 ریال و نرخ سم و شخم زمین200 هزار ریال بود در حالیكه اكنون نرخ كود شیمیایی ، سم و شخم به ترتیب به 200 هزار ، 900 هزار و 600 هزار ریال افزایش یافته است.

وی اظهار داشت : با توجه به بارندگی های اخیر دزفول امید است تا دولت از طریق ستاد حوادث غیر مترقبه استان ، در راستای حمایت از كشاورزان بودجه ای اختصاص دهد.

یكی دیگر از كشاورزان چغامیش با انتقاد از صدا و سیما در خصوص پخش تصاویر غیر واقعی از اراضی كشاورزی خوزستان گفت: در یكی از برنامه های خبری صدا و سیما ، تصاویری غیر واقعی از برداشت 25 تن محصول سیب زمینی دزفول از هر هكتار نشان داد.

'مصطفی زلقی ' افزود: در هیچ جای دزفول در سال زراعی جاری این میزان سیب زمینی برداشت نشده بلكه فقط شش تن برداشته می شود.

وی اظهار داشت: محصول سیب زمینی چغامیش با توجه به جاری شدن سیل گندیده شده و قابل برداشت نیست.

رییس شواری شهر چغامیش نیز گفت: 12 هزار هكتار از اراضی كشاورزی این بخش تا 100 درصد خسارت دیده و بسیاری از كشاورزان در آستانه ورشكستگی قرار دارند.

' نصرالله جمشیدی ' عمده خسارات وارده به اراضی كشاورزی چغامیش را مربوط به كشت گندم دانست و افزود: با توجه به فصل برداشت گندم ، بیشترین خسارت ها در بخش چغامیش دزفول به این كشت وارد شده است.

وی گفت: نزدیك به 50 درصد از اراضی كشاورزی چغامیش تحت پوشش بیمه صندوق حمایت از كشاورزان قرار دارد.

در بازدید میدانی خبرنگار ایرنا ، بخش عمده ای از اراضی كشاورزی بخش چغامیش و مركزی دزفول دچار خسارت فراوان شده بطوریكه بسیاری از خوشه های گندم بروی زمین افتاده و مزارع سیب زمینی نیز به دلیل جریان سیلاب گندیده شده و قابل برداشت نیست.

بسیاری از جایگاه های دام در این منطقه نیز بر اثر بارش شدید باران و تند باد تخریب شده اند.

مدیر جهاد كشاورزی دزفول نیز در خصوص خسارات وارد شده به كشاورزان دزفول در پی بارندگی سیل آسا در روزهای گذشته گفت: خسارت وارده به بخش كشاورزی این شهرستان ناشی از بارش شدید و آبگرفتگی مزارع ، یك هزار و 440 میلیارد ریال برآورد اولیه شده است.

'عبدالرضا مهران زاده' افزود:بارش سیل آسای بهاری كم سابقه به 40 هزار هكتار از مزارع گندم به میزان 50 درصد خسارت زد.

وی گفت: 50 درصد اراضی كشت شده گندم دزفول به میزان 22 هزار هكتار ، زیر پوشش بیمه بوده كه خسارت وارد به این مزارع از محل صندوق بیمه محصولات كشاورزی پرداخت خواهد شد.

مدیر جهاد كشاورزی دزفول افزود:بارندگی و تند باد همچنین به سایر محصولات كشاورزی دزفول از جمله سبزی و صیفی و باغات مركبات نیز خسارت جدی وارد كرده است.

وی اظهار داشت: تاسیسات كشاورزی شهرستان دزفول نیز بر اثر سیل اخیر و طغیان رودخانه ها خسارت دیده كه میزان خسارت در دست بررسی است.

در 48 ساعت بارندگی در روزهای پنجشنبه و جمعه 100 میلیمتر بارندگی در دزفول ثبت شد.7279/648