سمنان - مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان سمنان از احياء رشته هاي صنايع دستي 'خرسك بافي' و 'گيوه بافي' در شهرستان گرمسار خبر داد.

'حمید یزدانی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با تلاش های اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمسار در حال حاضر رشته 'خرسك بافی' در روستای فروان و پاده و 'گیوه بافی' در شهر گرمسار احیاء شده است.

وی با بیان اینكه این اداره كل در صدد احیاء و ترویج رشته 'تراش سنگ نمك' در گرمسار است، گفت: شهرستان گرمسار به دلیل برخورداری از معادن نمك در این رشته می تواند موفق باشد.

وی با اشاره به اینكه رشته 'نمدمالی' در سمنان، 'چاپ قلمكار' در دامغان و 'لاك تراشی' در شاهرود احیاء شده است، افزود: مستندسازی، خریداری و نگهداری نمونه های قدیمی، شناسایی اساتید فن و جذب علاقمندان از راهكارهای احیای رشته های منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن صنایع دستی است.

یزدانی برگزاری دوره های آموزشی، فراهم كردن زمینه فروش هر چه بیشتر صنایع دستی و همچنین كاربردی شدن تولیدات را از دیگر راهكارهای حفظ و احیای صنایع دستی بومی استان سمنان عنوان كرد .

مدیر كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان، تعداد رشته های صنایع دستی فعال در استان سمنان را 51 رشته عنوان كرد و افزود: سفال، سرامیك، گلیم، قلمكار، منبت، معرق، نمدمالی، دست بافته های سنتی و ... از صنایع دستی فعال استان سمنان است.

خرسك عبارت است از بافت نوعی فرش با پرزهای بلند و درشت بافت كه بافت آن با رنگ های بسیار محدود انجام می شود، در بافت سنتی آن از رنگ طبیعی پشم استفاده می شده است.

در قدیم از آن به عنوان روانداز استفاده می كرده اند، امروزه از این نوع بافت برای تولید پادری و كناره، در اندازه های مختلف استفاده می شود.ك/3

7342/599/608