تهران - پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس به عنوان نخستين پالايشگاه طراحي شده براساس خوراك ميعانات گازي، روزانه 360 هزار بشكه ميعانات گازي را به بنزين، گازوئيل، گاز مايع و سوخت جت تبديل مي كند كه تبديل بيش از 75 درصد خوراك پالايشگاه به بنزين و گازوئيل از جمله توجيه هاي اقتصادي اجراي اين پروژه است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، پالایشگاه ستاره خلیج فارس می تواند 55 روزانه میلیون لیتر فرآورده های اصلی مورد نیاز كشور را تامین كند كه 36 میلیون لیتر از این میزان بنزین و 14 میلیون لیتر نفت گاز است.

علاوه بر این، تولید روزانه چهار میلیون لیتر ال پی جی (گازمایع)، سه میلیون لیتر سوخت جت و 130 تن گوگرد، از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی است و ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی این پالایشگاه نیز حدود 11 میلیون بشكه است.

بر اساس گزارش عملكرد طرح شركت نفت ستاره خلیج فارس كه در فروردین ماه جاری منتشر شده است، پروژه احداث پالایشگاه 58.4 درصد، خط لوله 36 اینچ خوراك پالایشگاه 99.76 درصد و آبگیر نیز 93.57 درصد و در كل 64 درصد پیشرفت داشته است.

خودكفایی در تولید فرآورده های نفتی، تولید محصولات مطابق استانداردهای كیفی اروپا، جلوگیری از صادرات مواد خام و تبدیل آن به فرآورده های با ارزش تر، اشتغال زایی در منطقه و كشور از دیگر اهداف احداث این پالایشگاه است.

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس نخستین پالایشگاهی است كه بر اساس خوراك میعانات گازی طراحی شده است و این امر یكی از توجیه های اقتصادی این پروژه می باشد؛ چرا كه پالایشگاه های میعانات گازی نسبت به پالایشگاه های نفت خام ایجاد ارزش افزوده بالاتری برخوردار است.

علاوه بر این، استفاده از موقعیت جغرافیایی و ساختارهای زیربنایی بندرعباس جهت كاهش هزینه های سرمایه گذاری، ایجاد قطب بزرگ پالایشی كشور در منطقه بندرعباس واقع در دهانه خلیج فارس و همچنین امكان سریع صادرات فرآورده های تولید به خارج از كشور از دیگر شاخص های توجیه اقتصادی این پروژه است.

خوراك مورد نیاز این پالایشگاه از طریق خط لوله ای به طول بیش از 385 كیلومتر از پالایشگاه های گازی عسلویه تامین خواهد شد.

خاطر نشان می شود، بر اساس برآوردهای انجام شده برای ساخت این واحد پالایشی به حدود 3.8 میلیارد یورو منابع مالی نیاز است و تركیب سهامداران شركت نفت ستاره خلیج فارس شامل شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران (48 درصد)، شركت سرمایه گذاری نفت و گاز تامین (38.77 درصد) و شركت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگان كاركنان صنعت نفت (13.23 درصد) می باشد.

پیش از این علیرضا ضیغمی، مدیر عامل شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این ارتباط، گفت: با موافقت وزیر نفت، تاكنون یك میلیارد دلار منابع مالی، علاوه بر 400 میلیون یوروی قبلی به پروژه احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس تزریق شده است.

وی ادامه داد: این پروژه به یك و نیم میلیارد دلار منابع مالی دیگر نیاز دارد كه وزارت نفت نیز تلاش می كند تا از طریق منابع بانكی از جمله بانك ملت،‌ بودجه مورد نیاز را تامین كند.

قرار است 23 اردیبهشت ماه جاری 10 درصد از سهام شركت سرمایه گذاری نفت و گاز تامین (تاپیكو) در بورس واگذار شود.

یادآور می شود پالایشگاه ستاره خلیج فارس در 25 كیلومتری بندرعباس و در ضلع غربی پالایشگاه موجود در زمینی به مساحت 700 هكتار واقع شده است.

اقتصام(5)**9189**2074