این جراحان كه در نخستین كنگره بین المللی جراحان قلب در ساری حضور داشتند، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همچنین بر ضرورت گسترش ارتباطات علمی و به روز رسانی اطلاعات و آگاهی ها و دستیابی به تازه ترین دستاوردهای پزشكی تاكید كردند.
نخستین كنگره بین المللی جراحان قلب با حضور 300 تن از جراحان قلب و عروق از سراسر جهان نوزدهم و بیستم اردیبهشت در هتل سالاردره ساری برگزار شد.
جراحان شركت كننده در این كنگره با بیان اینكه جراحان قلب خدمات شایسته ای را به مردم ارائه می دهند، گفتند: جراحی ها در حال حاضر به سمت جراحی غیر تهاجمی در حال پیشرفت است و ایران نیز در این زمینه امكانات و توانمندی های خوبی دارد.
رییس انجمن جراحان قلب ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وضعیت جراحی قلب در ایران را از نظر تعداد پزشك و تجهیزات، مناسب ارزیابی كرد و گفت: جراحان قلب كشور به طور كامل جوابگوی نیازهای مردم هستند.
دكتر ' محمدعلی یوسف نیا ' افزود: در حوزه جراحی قلب تجهیزات به روزی در كشور وجود دارد و بیشتر بیماری های قلبی در ایران قابل درمان است.
وی با بیان اینكه جراحی قلب به صورت تیمی انجام می شود، اظهار داشت: اگر بتوانیم مراكز و تیم های قوی را در سطح استان ها مستقر كنیم، نیاز بیماران برطرف می شود.
او با اشاره به وجود 200 متخصص جراح قلب در كشور، افزود: جراحان داخلی در پیوندهای قلب نیز موفق عمل می كنند.
رییس انجمن جراحان قلب ایران از تغذیه نامناسب، دیابت، چاقی ، استرس و استعمال مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان به عنوان عوامل افزایش بیماری های قلبی و عروقی یاد كرد و گفت: پیشگیری از این عوامل و افزایش آگاهی مردم از نحوه ابتلا، در كاهش بیماری های قلبی عروقی تاثیر بسزایی دارد.
وی افزود: به طور میانگین سالانه حدود 50 هزار عمل جراحی قلب و عروق در كشور انجام می شود و در حال حاضر اعمال جراحی قلب و عروق در ایران نیازهای بیماران قلب و عروق را رفع می كند
او ادامه داد: هم اكنون به اندازه كافی و مورد نیاز بیماران قلبی، تخت جراحی قلب و عروق، دارو، تجهیزات پزشكی و نیروی انسانی وجود دارد و نسبت به سایر كشورها در رده خوبی قرار داریم.
رییس انجمن جراحان قلب ایران همچنین شایع ترین علت سكته قلبی در ایران را بالا بودن فشار خون، استفاده بی رویه از نمك، استعمال دخانیات، كم تحركی، اضافه وزن، تغذیه ناسالم و گرفتگی رگ های قلب عنوان كرد.
وی فشار روحی و اضطراب را از عوامل اصلی سكته قلبی برشمرد و گفت: امروز جوامع بشری با فشارهای زیاد روحی و روانی مواجه هستند و این امر نگران كننده است.
او افزود: این گونه فشارها می تواند بیماری قلب و عروق را در جامعه تشدید كند و در این گونه موارد انسان باید با روی آوردن به ورزش های روزمره، تغذیه سالم و تفریحات نشاط آور و شادی بخش با معضل استرس و فشارهای روحی و روانی مقابله كند.
یكی از اعضای انجمن جراحان قلب ایران نیز وضعیت بیماری های قلبی و عروق در كشور را رو به گسترش و نگران كننده توصیف كرد و گفت: بیماری های قلبی عامل نیمی از مرگ و میر در كشور است.
دكتر ' محمد حسین ماندگار ' افزود: سكته های قلبی بویژه در بین جوانان ایران تا حدودی شیوع یافته است.
وی از فشارخون، دیابت ، استعمال سیگار و مصرف بیش از حد نمك ، اضافه وزن و كم تحركی به عنوان عوامل جدی سكته در انسان نام برد.
عضو انجمن جراحان قلب ایران با تاكید بر ضرورت پیشگیری از شیوع بیماری قلبی در جامعه گفت: كنترل فشارخون، توجه به تغذیه سالم و انجام ورزش روزانه موجب سلامتی قلب می شود.
دكتر ماندگار بیان داشت: با ارائه آموزش، تحقیقات و كارهای پژوهشی در بحث جراحی قلب می توانیم جراحان قابل و باتجربه تربیت كنیم.
وی به برگزاری كنگره بین المللی جراحان قلب در ساری اشاره كرد و گفت: برگزاری این گونه كنگره ها باعث تقویت علم پزشكی، آشنایی با علوم روز دنیا و تبادل نظر علمی پزشكان می شود.
دكتر ماندگار، هدف از برگزاری این كنگره بین المللی را تبادل جدیدترین روش های جراحی و اطلاعات و فناوری جراحی قلب در دنیا و مقایسه وضعیت جراحی قلب ایران با دیگر كشورهای جهان برشمرد.
دكتر ' داریوش جاویدی ' یكی دیگر از اعضای انجمن جراحان قلب ایران نیز به خبرنگار ما گفت: اعمال جراحی قلب در كشور كه توسط پزشكان متخصص صورت می گیرد از سطح و كیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی افزود: توانایی هایی موجود در سامانه پزشكی كشور بخصوص در زمینه جراحی های قلب و عروق، جوابگوی اینگونه بیماران است.
این جراح برجسته قلب و عروق گفت: بررسی ها نشان می دهد كه موفقیت های خوبی در بخش جراحی های قلب و عرق و آنژیوگرافی حاصل شده است و نتیجه كار مطلوب جراحان قلب را آشكارا شاهد هستیم.
وی در باره برگزاری كنگره بین المللی جراحان قلب مازندران در ساری هم اظهار داشت: هدف از برگزاری این كنگره، هم افزایی و تبادل تجربیات و اندیشه های علمی بین پزشكان جراح قلب داخل و خارج از كشور است و این روند باید همچنان ادامه یابد.
او افزود: برای رسیدن به افق 10 ساله برای درمان بیماران قلبی، نیازمند برنامه ریزی مدون و توسعه كارهای علمی و فرهنگی بیشتر هستیم.
دكتر جاویدی گفت: حدود 28 سال قبل در ایران فقط عمل جراحی دریچه قلب انجام می شد و بحث عمل جراحی قلب مطرح نبود اما امروز شاهد پیشرفت ها و موفقیت های خوبی در بحث عمل جراحی قلب و عروق در داخل كشور هستیم. ك/4
609/1654/508
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۹
ساري - جمعي از جراحان برجسته قلب و عروق كشور بر لزوم كيفيت بخشي به عمل جراحي قلب و عروق تاكيد كردند و گفتند: با هم افزايي و همفكري بيشتر و بهره گيري از دستاوردهاي جديد پزشكي مي توان به اين هدف دست يافت.