مقام افغان: روسیه و افغانستان می توانند همکاری نظامی را توسعه دهند ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/01/21 کابل ـ رسانه های افغانستان روز چهارشنبه به نقل از محمدظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع این کشور نوشتند که افغانستان و روسیه می توانند همکاری نظامی خود را فعالانه توسعه دهند.
به گزارش ایرنا، وی در گفت و گو با خبرگزاری نووستی روسیه افزود: در این رابطه ریشه های عمیق تاریخی دو کشور را به هم پیوند داده اند.
رسانه های افغانستان به نقل از عظیمی در گفت وگو با این خبرگزاری افزودند:بیشتر نیروهای مسلح افغان مجهز به تسلیحات ساخت شوروی سابق است و نیروی هوایی افغانستان هم مجهز به هواپیماهای نظامی روسی می باشد.
وی اظهار داشت : بخشی از ارتش افغانستان مجهز به تانک های تی 64 و خودروهای زرهی شوروی می باشد و این تجهیزات کیفیت خوب خود را در عملیات نشان داده است .
عظیمی تاکید کرد: هرچند ارتش افغانستان امروز برپایه معیارهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تجهیز می شود و سلاحهای جدید آمریکایی ام 16 و توپهای 155 میلیمتری دریافت می کند، اما هنوز هم بخش اعظم تسلیحات ارتش را تجهیزات ساخت شوروی سابق تشکیل می دهد.
وی افزود: شما می توانند وسایط نقلیه جدید را در ارتش و پلیس مشاهده کنید، اما تجهیزات آنان مانند سابق بوده و هیچکس آن را تغییر نمی دهد.
عظیمی در این گفت و گو یادآور شد که همکاری نظامی دو کشور می تواند با توجه به نشست سران ناتو که در بخارست برگزار شد وارد مرحله جدیدی شود، چرا که مسکو با انتقال تجهیزات غیرنظامی از خاکش برای ناتو موافقت کرده است.
وی در ادامه گفت : بسیاری تاکنون در مورد تجاوز نیروهای ارتش سرخ در سال 1358 خورشیدی به افغانستان و سیاست غلط لئونید برژنف سخن می گویند، در حالی که باید خیلی پیشتر این مسایل را فراموش می کردند.
عظیمی تصریح کرد: در جغرافیای جهان دیگر اتحاد شوروی سابق وجود ندارد و برژنف نیز زنده نیست ، روسیه مقتدر وجود دارد که منافع خود را در منطقه دارد که باید همه این را در نظر داشت .
وی افزود: ما در آن زمان سیاست وقت شوروی سابق را محکوم کردیم و روسیه معاصر آن را تایید نمی کند.
این مقام افغان گفت : جهان بسیار تغییر کرده است ، تنها یک چیز بدون تغییر باقی ماند ، روسیه از لحاظ جغرافیایی در همان جایی که بود باقی است و نقش مهمی را در سیاست منطقه ایفا می کند.
وی خاطرنشان کرد که از این رو مسکو و کابل باید روابط عادی ، حسن همجواری و همکاری را توسعه دهند ، این روابط دوستانه و حسن نیت را نیاکان ما دیدند فرزندان و نوادگان ما نیز خواهند دید.
مناسبات افغانستان و روسیه پس تجاوز ارتش سرخ در سال 1358 خورشیدی به این کشور، وارد مرحله جدیدی شد، و پس از سقوط رژیم طالبان در سال 2001 میلادی تلاش شد تا این مناسبات دوباره احیا شود.
;160# ضمیر نبیویچ کابلوف سفیر روسیه چندی قبل در کابل هشدار داد: اگر کشورهای غربی ، بویژه آمریکا اهدافی فراتر از مبارزه با تروریسم در منطقه داشته باشند، روسیه در برابر آن واکنش نشان خواهد داد.
به گفته وی ،جامعه جهانی در افغانستان موفق نبوده و علت این ناکامی عدم توجه به ایجاد دولت مقتدر در کابل بوده است .
سفیر روسیه افزود: حضور ناتو برای رسیدن به اهداف سیاسی اقتصادی کشورهای غرب ، نه تنها برای افغانستان ، بلکه موجب نگرانی همسایه های آن کشور نیز شده است .
وی حضور کمرنگ روسیه در بازسازی افغانستان را در سال های گذشته ناشی از مشکلاتی عنوان کرد که این کشور با آن مواجه بوده است .
کابلوف گفت : در حال حاضر کمک های روسیه به افغانستان در زمینه های نظامی و اقتصادی آغاز شده و در شش سال گذشته 230 میلیون دلار به افغانستان کمک شده است.
آساق 1366**1443**332** شماره 031 ساعت 10:05 تمام
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱