تهران - مدير يكي از آژانس هاي گردشگري مصر پيشنهاد كرد كه ايران و مصر به مقصد مشترك گردشگران جنوب شرق آسيا بويژه چين و نيز آمريكاي جنوبي تبديل شوند تا گردشگران بتوانند در يك سفر از هر دو كشور تاريخي بازديد كنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، «محمد الحسنین» كه مدیریت آژانس مسافرتی «گالكسیا گروپ» را در مصر بر عهده دارد؛ به دعوت بخش خصوصی ایران برای شركت در جشنواره گردشگری مصر به تهران آمده است.

وی سه روز میهمان فعالان گردشگری ایران است تا راه های رسیدن به تفاهم در زمینه تبادل گردشگر و طراحی تورهای مشترك را بررسی كنند؛ الحسنین به خبرنگاران ایرانی می گوید كه مادرش او را توریست به دنیا آورده است و این نخستین سفری است كه به ایران دارد.

وی معتقد است سه دهه قطع روابط سیاسی بین تهران و قاهره تاثیر نامطلوبی را بر دو ملت داشته است و فعالان بخش گردشگری برای بهبود این روابط وظیفه سنگینی روی دوش دارند تا دوباره پل های اعتماد را برقرار كنند.

«گالكسیا گروپ» از شركت های فعال و بزرگ گردشگری مصر به شمار می رود كه در برخی نقاط جهان از جمله پكن دفتر نمایندگی دارد و گردشگران بی شماری را برای بازدید از جاذبه های تفریحی و تاریخی مصر به كشورش می آورد.

الحسنین درباره چشم انداز صنعت گردشگری ایران و مصر با خبرنگاران ایرانی به گفت و گو پرداخت كه در پی می آید:



** باید توریسم فرهنگی به ایران بیاید

خبرنگار ایرنا درباره توانایی گردشگران مصری برای سفر به ایران و اینكه ایران تا چه میزان امكان تبدیل شدن به یكی از مقاصد گردشگری مصر را دارد، پرسید.

الحسنین توضیح داد: جمعیت و درآمد سرانه دو عامل اصلی برای سفر هستند كه باید گفت درآمد سرانه مصری ها پایین است.

وی افزود: بسیاری از مردم مصر در زمان بعد از اعیاد مانند عید فطر فرصت سفر دارند و در دیگر ایام سال به دلیل نداشتن پس انداز كافی، امكان سفر ندارند و باید كار كنند.

این فعال صنعت گردشگری مصر در عین حال تاكید كرد: ثروتمندان مصر جمعیتی حدود 10 میلیون نفر هستند كه امكان سفر به خارج از كشور دارند.

وی گفت: مشكلی كه وجود دارد این است كه باید گردشگران روشنفكر و فرهنگی برای بازدید از جاذبه های تاریخی به ایران بیایند و جاذبه های ایران مانند كشورهای اروپایی نیست كه مردم برای تفریح و استفاده از سواحل به آنجا بروند.

الحسنین تاكید كرد: تنها 15 تا 17 درصد از گردشگران مصری به خاطر مسایل فرهنگی و تاریخی به دیگر كشورها سفر می كنند و بیشتر آنها به خاطر تفریح عازم كشورهای دیگر بویژه اروپا می شوند.

مدیر آژانس «گالكسیا گروپ» مصر در ادامه اظهار داشت: برای مردم ایران نیز همین وضعت وجود دارد و تعداد گردشگرانی كه با اهداف فرهنگی و بازدید از جاذبه های فرهنگی و تاریخی سفر می كنند، زیاد نیست و بیشتر برای تفریح به سفر می روند.

الحسنین خاطر نشان كرد: هزینه یك سفر یك هفته ای به پاریس حدود هزار دلار برای یك مصری تمام می شود.



** تبدیل ایران و مصر به مقصد مشترك گردشگران بین المللی

مدیر آژانس مسافرتی «گالكسیا گروپ» مصر تاكید كرد: پیشنهادی كه به طرف ایرانی داشتیم این بود كه ایران و مصر به عنوان دو مقصد مشترك برای گردشگران بین المللی بویژه برای گردشگرانی كه از آمریكای جنوبی و آسیای شرقی می آیند، تعریف شود.

الحسنین توضیح داد كه سفر این دسته از گردشگران به دلیل دوری مسافت به خاورمیانه هزینه بر است و اگر بتوان ایران و مصر را در یك بسته به آنان ارایه كرد، آنها می توانند با قیمت بهتری هر دو كشور تاریخی را بازدید كنند.



** آژانس های مصری به دنبال یادگیری زبان فارسی

این فعال صنعت گردشگری مصر تاكید كرد: باید مراودات گردشگری بین ایران و مصر را توسعه دهیم و برای این كار لازم است كه دوره های آموزشی برای كارمندانی كه در فروش تورهای گردشگری درگیر هستند، برگزار شود تا یاد بگیرند چطور گردشگر جذب كنند.

الحسنین تاكید كرد: برای این كار ابتدا لازم است برخی از كاركنان آژانس ها برای تورگردانی زبان فارسی یادبگیرند و از شهرهای تاریخی ایران مثل اصفهان و شیراز بازدید كنند.



** هزینه سفر به مصر برای ایرانی ها

این فعال صنعت گردشگری مصر درباره اینكه تور سفر به مصر برای یك گردشگر ایرانی چقدر تمام می شود، گفت: اگر بخواهد به دو شهر هورگادا و قاهره سفر كند و از سواحل دریا و منطقه تفریحی شرم الشیخ استفاده كند هزار دلار تمام می شود.

الحسنین افزود: حال اگر یك گردشگر ایرانی بخواهد به سه شهر تاریخی مصر یعنی الاقصور، قصوان و قاهره سفری داشته باشد، حدود دو هزار دلار خواهد شد.

وی تاكید كرد كه تردد گردشگران ایرانی در صورت برگزاری پروازهای چارتر بین دو كشور تسهیل خواهد شد.

وی با یادآوری اینكه شركتش دفتر گردشگری بزرگی در پكن دارد، اظهار داشت: برای اینكه ایران و مصر به عنوان یك مقصد مشترك گردشگری تعریف شود، لازم است مقداری ایران به گردشگران خارجی معرفی شود.

الحسنین این كار را زمان بر دانست و تاكید كرد كه تبدیل ایران و مصر به عنوان یك مقصد مشترك برای گردشگران چینی و آمریكای جنوبی برنامه ای است كه عملی خواهد شد تا به صنعت گردشگری دو كشور كمك كند.

فراهنگ(4)2025**1588