به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری 'نیچر' ، عملكرد برخی از اندامهای داخلی بدن به گونه ای است كه سلول های آنان قادر به ترمیم سلول های آسیب دیده هستند. كبد مهمترین عضوی است كه قابلیت ترمیم خود را دارد ولی برخی بخش ها مانند سیستم عصبی این چنین نیستند.
صدمات وارد شده به سلول های عصبی جبران ناپذیر است و یا در صورت امكان ترمیم، با سرعت بسیار پایینی بهبود می یابند. همین امر منجر به بروز معلولیت جزیی یا كلی در افراد می شود.
محققان به تازگی موفق به ابداع روشی شدند كه قادر به ترمیم برخی از اعصاب محیطی آسیب دیده است.
در این روش یك ایمپلنت قابل تخریب به وسیله محیط زیست با یك ژل ترمیم كننده به نام 'GRG' تركیب می شود. استفاده از این تركیب باعث می شود كه رشد سلولی افزایش یابد و سلول های عصبی آسیب دیده و پاره شده ترمیم شوند.
عملكرد این ایمپلنت جدید مانند یك پل است كه دوطرف سلول پاره شده را به هم مرتبط می كند و وجود ژل باعث ترمیم محل آسیب دیدگی می شود.
یكی دیگراز قابلیت های این روش، حفظ بقای سلول های عصبی برای پیوند است.
به جرات می توان گفت كه این نخستین باری است كه روشی برای ترمیم سلول های عصبی ابداع شده است.
تابه حال این روش در چند مدل حیوانی آزمایش شده و نتایج قابل قبولی دربرداشته است.
عملكرد سلول های عصبی مانند كابل برق است، چنانچه این كابل به هر دلیلی آسیب ببیند یا قطع شود، دیگر امكان انتقال انرژی از آن میسر نیست.
سلول های عصبی آسیب دیده نمی توانند سیگنال های عصبی را انتقال دهند و سیستم حركتی مختل می شود.
این روش چند روز پیش در انجمن مغز و اعصاب اروپا اعلام عمومی شد.
محققان بر این باورند كه در آینده ای نزدیك با توسعه این روش می توان از آن در درمان بیماری ام اس و پاركینسون نیز استفاده كرد.
علمی (6) ** 9259**1581
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲
تهران - محققان آمريكايي يك ژل ترميمي توليد كردند كه استفاده ازآن درترميم سلول هاي عصبي ودرمان معلوليت هاي حركتي بسيارموثراست.با استفاده از اين ژل امكان ترميم سلولهاي عصبي جنين داخل رحم نيزاست .