'خدیجه محصلی'با بیان آنكه مصرف دخانیات هم اكنون یكی از بزرگترین عوامل موثر در افزایش مرگ و میر در سطح جهان است، افزود: هم اكنون یك میلیارد و 300 میلیون نفر در جهان مصرف كننده مواد دخانی هستند كه از این بین 84 درصد در كشورهای در حال توسعه زندگی می كنند.
وی اظهار داشت: استعمال دخانیات عامل بروز یا تشدیدكننده بسیاری از بیماری های مرتبط از جمله قلبی و عروقی، ریه، عفونی، سرطان ها، استخوانی، مغزی، دستگاه گوارش، كلیه، چشم، شنوایی، دندانها، كاهش ایمنی بدن و ریزش مو است.
وی تصریح كرد: در جمعیت هایی كه استعمال دخانیات در چند دهه اخیر امری متداول است 90 درصد سرطان ریه، 15 تا 20 درصد سایر سرطان ها، 75 درصد برونشیت مزمن و آمفیزم و 25 درصد مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در سنین 35 تا 69 سال، ناشی از مصرف دخانیات بوده است.
كارشناس مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت با تاكید بر اینكه اثرات استنشاق تحمیلی دود سیگار نیز كمتر از عوارض ناشی از استعمال دخانیات نیست، گفت: دانشمندان بر این عقیده اند كه دود محیطی از نقطه نظر سلامت هیچ آستانه مجازی ندارد چرا كه نه دستگاه های تهویه و نه تمهید جداسازی مكانهای استعمال دخانیات بطور كامل هوایی پاك و عاری از آلاینده را فراهم می كند بنابراین بهترین راه محافظت از آن قرار نگرفتن در معرض استنشاق تحمیلی دود سیگار است.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، محصلی گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت بیش از 40 درصد افراد و 700 میلیون كودك یا به عبارتی نیمی از كودكان جهان در معرض استنشاق تحمیلی دود سیگار قرار دارند.
گفتنی است، هفته جهانی بدون دخانیات با شعار 'تبلیغ، ترویج و حمایت از دخانیات ممنوع' از 4 تا 10 خرداد ماه برگزار می شود.
اجتمام(1)9188**1558
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲
تهران- مسوول دبيرخانه كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در هر 6 ثانيه يك نفر در جهان بدليل ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف و مواجهه با دود دخانيات مي ميرند.