مقصود قربانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این گیاهان را شامل آویشن، استوخودوس، بادرنجبویه، گل راعی و آرتیشو و كنگر ذكر كرد و افزود: این گیاهان از گیاهان بومی آذربایجان غربی هستند كه در همه مناطق استان به صورت خودرو یافت می شوند.
وس خاطرنان كرد: كشت آزمایشی این گیاهان امسال در بخشی هایی از اراضی استان انجام می پذیرد كه در صورت موفقیت، نسبت به توسعه كشت گیاهان دارویی اقدام می شود.
وی اظهار كرد: هدف از كشت گیاهان دارویی در آذربایجان غربی توسعه سطح زیركشت، افزایش تنوع و بهبود كیفیت گیاهان دارویی و شناسایی مناطق مستعد جهت كشت گیاهان دارویی، جلوگیری از نابودی گونه گیاهی و اشتغالزایی در سطح استان است.
وی افزود: برای اولین بار گیاه آلوئه ورا نیز به شكل گلخانه ای در شهرستان مهاباد كشت شده كه در صورت مفید بودن و مقرون به صرفه بودن این گیاه نیز در خوشه گیاهان دارویی و صنعتی استان قرار می گیرد.
وی افزود: مطالعه و مكان یابی كشت گیاهان دارویی در ارومیه به اتمام رسیده و فعلا 250 هكتار از اراضی ملی پلدشت برای كشت گیاهان دارویی واگذار شده است كه در صورت آماده سازی زیرساخت های لازم در سال 92 آماده كشت و بهره برداری می گیرد.
وی با اشاره به سطح زیركشت گیاهان دارویی در ارومیه گفت: هم اكنون به صورت سنتی 77 هكتار گیاه دارویی بادرشبو، 150 هكتار گیاه داروئی جعفری، 50 هكتار گیاه دارویی شوید، 17 هكتار گیاه داروئی نعنا فلفلی و 10 هكتار گیاه داروئی گل محمدی و میلیون ها اصله درخت بیدمشك به صورت حاشیه كاری در سطح شهرستان ارومیه كشت می شوند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی آذربایجان غربی اظهار كرد: در طی سال های اخیر، افزایش قیمت و مصرف بالای گیاهان خوراكی و داروئی از قبیل ریواس، كنگر، آویشن و غیره، باعث برداشت بی رویه محصولات تولیدی از مراتع شده و افراد محلی و فروشندگان سودجو بدون توجه به اصول بهره برداری و حفظ منابع ژنتیكی موجود اقدام به برداشت كرده اند كه با رویه حاكم بر برداشت این گیاهان در سال های آینده امكان دارد كه از طبیعت شهرستان حذف شوند.
برابر اظهارات كارشناسان در آذربایجان غربی بین 600 تا 700 نوع گیاهان دارویی در استان موجود است و كاربردهای مختلفی از نظر درمانی دارند.
بر اساس اعلام كارشناسان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی، یك هزار تا 1200 گونه گیاه در این استان وجود دارد كه این میزان گونه گیاهی حدود 10 درصد از مجموع گونه های گیاهی كشور را شامل می شود.
با توجه به این آمار به گفته كارشناسان دارویی و تغذیه، تولید گیاهان دارویی با توجه به ظرفیت های موجود در آذربایجان غربی علاوه بر اینكه به رشد اشتغالزایی در منطقه كمك می كند می تواند زمینه ای برای كاهش اثرات جانبی داروهای شیمیایی باشد.
بیش از نیمی از گونه های گیاهی موجود در آذربایجان غربی، خاصیت دارویی دارند و در حال حاضر به صورت سنتی از حدود 150 نوع آن استفاده می شود.
7125/581/ 1645
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۱
اروميه - معاون بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: شش گياه دارويي اين استان به صورت صنعتي و وسيع از امسال كشت و توليد مي شود.