روابط عمومی آبفای استان اصفهان روز یكشنبه اعلام كرد: این قرارداد برای تكمیل تاسیسات فاضلاب شهرهای مباركه، كركوند، زرین شهر، چمگردان، زاینده رود، سده لنجان و ورنامخواست به امضاء مدیر عامل شركت آب و فاضلاب اصفهان و مدیر عامل شركت فولاد مباركه رسید.
'مهدی ثمره هاشمی' مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور در نشست امضاء این قرارداد گفت: از لحاظ منابع آبی در كشور در شرایط خوبی قرار نداریم زیرا متوسط بارندگی در كشور حدود 250 میلیمتر و در دنیا بیش از 800 میلیمتر است.
وی اضافه كرد: در حدود 50 سال گذشته سرانه آب در دسترس برای هر نفر حدود هفت هزار و 500 متر مكعب بود كه اكنون به كمتر از یكهزار و 500 متر مكعب رسیده و این درحالیست كه همچنان نیازهای مردم در بخش های مختلف همچون شرب، صنعت و كشاورزی رو به افزایش است.
وی افزود: به منظور اجرای طرح های توسعه ای در بخش های صنعت و كشاورزی ناگزیر به استفاده بهینه از منابع آبی موجود هستیم كه استفاده از منابع آبی خاكستری یكی از راههای استفاده بهینه از آب است.
مدیرعامل شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور گفت: هم اكنون حدود پنج میلیارد مترمكعب آب شرب در كشور تولید می شود در حالیكه جمعیت تحت پوشش شبكه فاضلاب در كشور حدود 38 درصد است.
وی گفت: حجم پساب تولیدی در كشور حدود 5/1 میلیارد مترمكعب است در صورتیكه اگر 80 درصد از پنج میلیارد مترمكعب آب تولیدی بازچرخانی شود حدود چهار میلیارد مترمكعب آب تولید می شود كه جوابگوی نیاز حدود 30 میلیون نفر در طول سال است.
ثمره هاشمی گفت: بر این اساس به منظور توسعه پروژه های آبفا باید از اعتبارات بخش خصوصی استفاده كرد كه در این راستا درچند سال اخیر شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور به موفقیت هایی در این زمینه دست یافت.
وی گفت: انتظار می رود با قراردادی كه میان آبفای اصفهان و مجتمع فولاد مباركه منعقد شده شاهد توسعه پروژه های آبفا و حفظ محیط زیست و تأمین بهداشت و سلامت مردم با بازچرخانی پساب باشیم و فولادمباركه هم به آب مورد نیاز برای مصارف صنعتی دست یابد.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز گفت: اولین و بزرگترین قرارداد بیع متقابل میان آبفای استان و مجتمع فولاد مباركه منعقد شد كه به موجب آن حدود 500 كیلومتر شبكه فاضلاب در هفت شهر اجرا و یك تصفیه خانه فاضلاب در لنجان احداث می شود.
'هاشم امینی' افزود: به ازای سرمایه گذاری اولیه حدود یكهزار و 200 میلیارد ریالی در اجرای این پروژه ها، شركت فولاد مباركه به مدت 30 سال پساب فاضلاب شهرهای مباركه و كركوند و به مدت 35 سال پساب فاضلاب شهرهای زرین شهر، چمگردان، زاینده رود، سده لنجان و ورنامخواست را در اختیار می گیرد.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: به موجب این قرارداد شركت فولادمباركه با بازچرخانی پساب، نیازهای آبی خود را در بخش صنعت برطرف می كند كه این امر تأثیر بسزایی در كاهش آلایندگی محیط زیست دارد.
مدیرعامل فولادمباركه نیز گفت: هم اكنون 70 درصد فولاد كشور در اصفهان تولید می شود و اصفهان بزرگترین قطب تولید فولاد در كشور محسوب شده و آب یكی از انرژی های مورد نیاز تولید فولاد به شمار می آید.
'مسعود سمیعی نژاد' گفت: خشكسالی اخیر، شركت فولاد مباركه را برآن داشت تا با بازچرخانی آب بتواند بر محدودیت منابع آبی غلبه كند و فولاد مباركه انعقاد قرارداد بیع متقابل با آبفای استان برای بهره گیری از پساب فاضلاب را در دستور كار قرار داد.
وی افزود: فولاد مباركه در سال 86 به ازای تولید چهار میلیون تن فولاد 40 میلیون مترمكعب آب به مصرف رساند درحالیكه در سال گذشته این شركت با تولید 6/6 میلیون تن فولاد مصرف آب را به 27 میلیون مترمكعب كاهش داد.
وی تاكید كرد: با انعقاد این قرارداد شركت فولادمباركه به تعهد اجتماعی خود كه همان حفظ محیط زیست و كاهش آلاینده هاست دست نیر عمل می كند زیرا جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب در راستای حفظ محیط زیست صورت می گیرد.
مدیرعامل مجتمع فولاد مباركه سپاهان گفت: پیش بینی می شود هزینه اجرای كامل این طرح به بیش از دوهزار میلیارد ریال برسد.
د/7143/ 607
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۷
اصفهان- قرارداد يكهزار و 200 ميليارد ريالي بيع متقابل بين شركت آبفاي استان اصفهان و مجتمع فولاد مباركه با حضور رئيس هيات مديره شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور بسته شد.