به گزارش ایرنا , تشدید ناگھانی و بی سابقه درجه ھوا و رطوبت در شھرھای مختلف پاكستان , ھمزمان با قطع مكرر برق روند زندگی را برای پاكستانی ھا مشكل ساخته و باعث توقف فعالیت ھای صنعتی و تجاری و همچنین افزایش بیماریهای عفونی در میان سالخوردگان , زنان و كودكان در این كشور و حتی قربانی شدن عده ای از شهروندان پاكستانی شده است.
طی 10 روز گذشته بنابه گزارش منابع خبری محلی در این كشور نزدیك به 40 نفر جان خود را در مناطق مختلف این كشور از دست داده اند.
بر اساس گزارش روز دوشنبه رسانه ھای محلی ، 20 نفر از شھروندان پاكستانی از جمله سالخوردگان , زنان و كودكان براثر افزایش درجه گرمای ھوا , عدم وجود بهداشت و وضعیت درمان مناسب بویژه قطع مكرر برق در شھرھای 'حافظ آباد، سرگودھا، مولتان ھرپه، فیروز والا، اوكارا' در ایالت پنجاب این كشور جان خود را از دست دادند.
در شھرھای حیدرآباد، نواب شاه، تھتھا، متیاری، میرپور خاص در ایالت سند در جنوب پاكستان نیز شاھد بالاترین دفعات قطع برق بوده و سه نفر از بیماران در این شھرھا نیز جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از سطح شهر اسلام آباد پایتخت پاكستان , قطع برق در مناطق مختلف این شهر از حداكثر 8 ساعت قبلی به 12 ساعت در شهر و حداكثر 16 ساعت در مناطق حاشیه ای این شهر افزایش داشته است.
بسیاری از فروشگاه ها و كارگاه های شهری در اسلام آباد به علت قطع مكرر برق و متعاقب آن گرمای شدید هوا به تعطیلی كشیده و حتی ساعات آغاز كار فروشگاه ها از صبح به بعدازظهر تا غروب تبدیل شده است و مردم برای تهیه مایحتاج زندگی خود با مشكلات عدیده ای روبرو هستند.
در این روزها فعالیت فروشگاه های كه عرضه كننده دستگاه برق اضطراری ( یو پی اس ) , ژنراتور ,باتری های خودرو , روشنایی های شارژی و كلا وسایلی كه مرتبط با الكتریسیته جایگزین هستند رونق گرفته و بسیاری از فروشندگان این نوع كالا نیز با توجه به افزایش تقاضا , قیمت های خود را به نهایت و سر به فلك رسانیده اند.
در شهر راولپندی در حومه اسلام آباد قطعی برق براساس گفته شهروندان و مسوولان شهری تا 18 ساعت در روز هم فرا رفته است.
در برخی شھرھای پاكستان فراھم كردن آب آشامیدنی توسط خانواده ها به یك نگرانی روزمره تبدیل شده و خانواده ها به اجبار از آب غیرآشامیدنی و تسویه نشده استفاده می كنند كه این امر منجر به بروز بیماریهای جدید و میكروبی غیرقابل درمان می شود.
این درحالی است كه كاهش توزیع انرژی و قطع مكرر برق در سراسر پاكستان خشم مردم این كشور را برانگیخته و باعث بروز خشونت و اعتراض های مردمی در برخی از این نقاط شده است.
مردم پاكستان در بسیاری از شهرهای بزرگ كه برق آنها روزانه بین 12 تا 15 ساعت قطع می گردد با برپایی تجمعات و راهپیمایی در اعتراض به قطع مكرر برق اعلام كردند: این بحران زندگی و فعالیت اقتصادی آنان را با مشكلات جدی روبرو كرده است.
نیروهای پلیس پاكستان در برخی شهرهای ایالات پنجاب برای پراكنده كردن تجمع اعتراض آمیز مردم از گاز اشك استفاده كرده و بسیاری از معترضان را كه به دفاتر شركت تولید برق یورش بردند نیز بازداشت كرد.
در برخی از شهرهای پاكستان معترضان با آتش زدن تایرهای خودرو باعث اختلال در تردد وسایل نقلیه در خیابان ها شدند.
وزارت آب و نیروی پاكستان ضمن تایید كاھش تولید انرژی و طولانی شدن قطع برق در مناطق مختلف این كشور مقدار برق موردنیاز كنونی كشور را 9 ھزار مگاوات اعلام كرد.
منابع خبری محلی افزودند: قطع طولانی مدت برق در مناطق شھری به ویژه شھرھای ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب و ایالت پنجاب در شرق پاكستان كه در روزھای اخیر به 20 ساعت در روز رسیده موجب نگرانی شدید مردم شده است.
فعالیت ھای صنعتی و بسیاری از كارخانه ھا در شھرھای صنعتی ایالت پنجاب و سند نیز به دلیل تداوم كمبود انژری و قطع برق متوقف شده است.
'مصدق ملك' وزیر آب و نیروی دولت موقت پاكستان روز شنبه در گفت وگو با رسانه ھای محلی گفت: مقدار 9 ھزار و 500 مگاوات برق در كشور تولید می شود درحالی كه طی روزھای اخیر مقدار مصرف انرژی 15 ھزار مگاوات رشد داشته است.
وی دلیل اصلی كمبود تولید انرژی و قطع برق در پاكستان را محدودیت ھای عرضه وجه به تولیدكنندگان انرژی و همچنین كمبود سوخت برای نیروگاھھای برق اعلام كرد.
منابع خبری به نقل از یك مقام ارشد دولت پاكستان بدون ذكر نام وی گفتند: تقاضای برق در كشور افزایش پیدا نكرده بلكه عدم عرضه نفت كوره به نیروگاھھای تولید برق، خروج واحدھای برق آبی از چرخه تولید و عدم تامین گاز طبیعی دلایل اصلی این مساله است.
به نقل از گزارش روزهای گذشته رسانه ھای محلی، قطع مكرر برق در مناطق مختلف پاكستان و تشدید ناگهانی درجه گرمای هوا باعث جان باختن 16 شهروند پاكستانی از جمله تعدادی كودك شد.
شهروندان پاكستانی در بسیاری از شهرها و مناطق روستایی در هوای گرم كنونی با 20 تا 22 ساعت قطعی برق مواجه هستند.
بحران كمبود برق در شهرهای لاهور، فیصل آباد، گوجرانوالا، سیالكوت، مولتان، مناطق ایالت سند به مركزیت شهر بندری كراچی و شهرهای ایالت بلوچستان در روزهای اخیر افزایش یافته و شهروندان این مناطق شاهد بدترین روند قطع مكرر برق ( روزانه تا 15 ساعت ) كه تاكنون سابقه نداشته , می باشند.
آساق ** **1095**1392
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۳
اسلام آباد - تشديد بي سابقه گرماي ھوا , عدم وجود آب آشاميدني و بهداشت , تداوم بحران انرژي، قطع مكرر و طولاني مدت برق در شهرهاي مختلف پاكستان به عامل مهمي براي قرباني شدن شھروندان پاكستاني و اعتراضات مردمي مبدل گشته است.