اسلام آباد - مقامات بهداشتي و درماني پاكستان روز دوشنبه گزارش دادند: با جان باختن 9 كودك ديگر بر اثر شيوع بيماري سرخك در ايالت پنجاب در شرق پاكستان طي پنج روز گذشته, تعداد قربانيان اين بيماري مهلك به 120 كودك افزايش يافت.

به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری محلی ،این مقامات امروز دوشنبه اعلام كردند : با جان باختن پنج كودك دیگر مبتلا به بیماری سرخك در بیمارستان ˈكودكانˈ، سه كودك در بیمارستان 'مایو' و یك كودك دیگر در بیمارستان 'جناح' شهر لاهور مركز ایالت پنجاب, شمار قربانیان بیماری سرخك طی پنج روز گذشته به 120 نفر افزایش یافت.

مقام ھای وزارت ایالتی بھداشت و درمان ایالت پنجاب در شھر لاھور در گفت و گو با رسانه ھای محلی گفتند: وضعیت كنونی از دو تا سه ھفته آینده پس از واكسینه شدن كامل كودكان دربرابر بیماری سرخك تحت كنترل قرار می گیرد.

منابع خبری محلی گزارش دادند: بیش از 14 ھزار كودك پاكستانی در مناطق ایالت پنجاب این كشور به بیماری سرخك مبتلا و بیشتر آنان به مراكز درمانی و بیمارستان ھای شھر لاھور مراجعه كرده اند.

در ھمین حال قضات دادگاه عالی شھر لاھور روز دوشنبه با بررسی دادخواستی درباره عدم موثر بودن اقدامات مقام ھای وزارت بھداشت ایالت پنجاب جھت جلوگیری از شیوع بیماری سرخك , گفتند: در صورت ھرگونه غفلت از سوی مسوولان و یا ثابت شدن جعلی بودن واكسن ھای ضد سرخك ، قانون با مسوولان این اقدام بشدت برخورد و آنان را روانه زندان خواھد كرد.

'محمد اظھر صدیقی' وكیل ارشد دادگاه و از مسوولان كمیته قضایی لاھور با ثبت دادخواستی در دادگاه عالی این شھر خواستار تحقیقات قضایی درباره دلایل شیوع وحشتناك بیماری سرخك و رسیدگی به اقدامات بی نتیجه مسوولان اداره بھداشت در ایالت پنجاب شد.

قضات دادگاه عالی لاھور در ادامه این جلسه با احضار مسوولان ارشد وزارت بھداشت و درمان ایالت پنجاب و سازمان خدمات درمانی شھر لاھور در نشست بعدی این دادگاه در روز 29 می (ھشتم خرداد) , افزودند: ھر فردی كه در این پرونده مقصر باشد، محكوم به حبس خواھد شد، مھم نیست كه آن فرد وزیر باشد و یا از مشاوران سروزیر ایالت.

گزارش رسانه ها حاكی از آن است كه در ماه آوریل گذشته (فروردین)، بیماری سرخك در میان كودكان مناطقی از ایالات پنجاب در شرق و خیبرپختونخوا در شمال غرب پاكستان جان 57 كودك پاكستانی را گرفت.

پیش از این در ماههای پایانی سال گذشته نیز شیوع این بیماری میان كودكان در پاكستان باعث قربانی شدن 160 نفر از خردسالان در ایالات مختلف به ویژه ایالت سند در جنوب این كشور شد.

به عقیده كارشناسان بهداشت پاكستان،چندین عامل از جمله نبود واكسیناسیون،عدم مراجعه خانواده ها برای درمان بیماری فرزندشان به مراكز درمانی،رعایت نكردن مسائل بهداشتی و استفاده از آب شرب آلوده از موارد عمده افزایش تعداد بیماران درسنین پایین و فوت بسیاری از مبتلایان به این بیماری است.

آساق ** 1095**1586