اصفهان- رييس اداره جنگلكاري و جنگلداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اصفهان گفت: يكهزار و 409 هكتار زمين شخصي براي توسعه زراعت چوب در اين استان، صنوبركاري شده است.

'علیرضا شاه محمدی' روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: در راستای توسعه پایدار و حفاظت از جنگل های استان و كشور، اداره جنگلكاری و منابع طبیعی اصفهان از سال 84 به ترویج زراعت چوب با كلن های زودبازده صنوبر در بین روستائیان اقدام كرده است.

وی افزود: با اعطای تسهیلات بانكی به صورت وام و نیز خدمات فنی مانند ارسال جزوه آموزشی حاوی نكات فنی صنوبركاری به شهرستان های سمیرم، فریدن، فریدونشهر، چادگان، گلپایگان و لنجان و همچنین برگزاری كارگاه آموزشی ترویج زراعت چوب در این استان صورت گرفته است.

وی گفت: با این اقدام علاوه بر ارتقا بخشیدن به معیشت روستایی، اداره كل منابع طبیعی استان توانسته برای تامین مواد اولیه صنایع چوبی، ایجاد اشتغال، حفظ آب و خاك و جلوگیری از فرسایش خاكی گام های موثری بردارد.

شاه محمدی همچنین به استفاده از آب های غیرمتعارف و پساب فاضلاب برای مناطق صنوبركاری شده اشاره كرد و افزود: با همكاری شركت آب و فاضلاب استان اصفهان، در سطحی معادل با 58 هكتار از اراضی این استان به طرح زراعت چوب با پساب فاضلاب اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینكه استان اصفهان در اقلیم خشك قراردارد و اراضی صنوبركاری شده نیاز زیادی به آب دارد، تصریح كرد: به همین دلیل برای استفاده بهینه از پساب فاضلاب استان برنامه ریزی شده است.

وی افزود: استان اصفهان جزو استان های پیشگام در زمینه استفاده از پساب فاضلاب برای توسعه طرح ملی زراعت چوب است.

رییس اداره جنگلكاری و جنگلداری اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه كرد: فعالیت زراعت چوب با كشت گونه های اصلاح شده كه رشد فوری دارد از جمله طرح های نوین با قابلیت بالا برای افزایش سطح مشاركت مردم با بخش منابع طبیعی است.

وی با بیان اینكه توسعه همكاری های مردمی نیاز به ابزار تشویقی مناسب دارد، اظهاركرد: اداره جنگلكاری اداره كل منابع طبیعی استان اصفهان در این زمینه با توجه به هزینه های اجرای طرح از قبیل آماده سازی زمین، شخم عمیق زمین، ایجاد جوی و پشته، حفر چاله با ابعاد مناسب و كود دهی، كاشت نهال، وجین علف های هرز، آبیاری، قیم گذاری در صورت لزوم و هزینه های مراقبتی، مبلغ 50 میلیون ریال تسهیلات برای هر هكتار صنوبركاری با هماهنگی مدیریت شعب بانك كشاورزی پرداخت خواهد كرد.

شاه محمدی با اشاره به اینكه طول دوران مشاركت مدنی، تنفس و بازپرداخت تسهیلات زراعت چوب حداكثر 10 ساله است، تاكید كرد: دو سال آن مربوط به دوران كاشت، شش سال تنفس و دو سال دوران بازپرداخت تسهیلات می باشد.

وی افزود: بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات حداكثر از انتهای سال هشتم و بعد از زمان پرداخت اولین قسط تسهیلات شروع خواهد شد.

به گفته وی، هر هكتار طرح ملی توسعه زراعت چوب در سال دهم با فاصله كاشت 3×3 متر و یكهزار و 111 اصله نهال، 216 هزار و 645 كیلوگرم تولید چوب خواهد كرد كه با احتساب هر كیلوگرم چوب تر صنوبر به قیمت یكهزار و 500 ریال، درآمدی بیش از 324 میلیون ریال در سال دهم به دست خواهد آمد.

وی تاكید كرد: در صورت اجرای طرح به صورت اگروفارستری (تلفیقی با محصولات كشاورزی) درآمد بیشتری نصیب مجری خواهد شد.

شاه محمدی به اشتغالزایی پروژه صنوبركاری هم اشاره كرد و گفت: هر هكتار پروژه زراعت چوب (صنوبركاری) در مراحل كاشت، داشت و برداشت 268 نفر روز اشتغال كارگری به همراه دارد.

ت/7143/1011