'مرتضی ضرابی' روز سهشنبه در حاشیه آئین اعطای نمایندگی بانك خون بند ناف به جهاد دانشگاهی استان سمنان در گفت و گویی با خبرنگاران خاطرنشان كرد: پیشبینی میكنیم این تعداد تا 45 هزار نمونه افزایش یابد.
وی با اشاره به اینكه ذخیره خون بند ناف در كشور از سال 84 از سوی پژوهشكده رویان جهاد دانشگاهی آغاز شده است، ادامه داد: هماكنون در 22 استان كشور نمایندگی بانك خون بندناف فعال است.
وی افزود: وجود قومیت و نژادهای مختلف در نقاط مختلف كشور باعث ایجاد ذخیره خون بند ناف با تنوع ژنتیكی مطلوبی شده است.
وی استفاده ژنتیكی از سلول های بنیادین موجود در خون بند ناف برای درمان بیماریهای كشنده به ویژه بیماریهای خونی برای همان فرد یا فردی كه تطابق ژنتیكی با صاحب خون بند ناف داشته باشد را عمدهترین استفاده از خون بند ناف در كشور عنوان كرد.
ضرابی با تاكید بر اینكه امسال همكاری با مراكز پیوند برای استفاده از سلولهای بنیادین در پیوندهای مختلف در برنامه شركت بانك خون بند ناف كشور قرار دارد، اظهار داشت: در ذخیره سازی خون بند ناف تا حدودی به اهداف دست یافتیم و در ادامه به دنبال استفاده علمی و پزشكی از این خون در عملهای پیوند هستیم.
مدیرعامل بانك خون بند ناف كشور گفت: هزینه ذخیره بند ناف در این بانك برای هر نمونه بدون آزمایش ژنتیك هماكنون 14 میلیون ریال و هزینه نگهداری سالانه آن یك میلیون ریال است.
ذخیرهسازی خون بند ناف نوزاد در بانك خون بند ناف كشور نیازمند عقد قرارداد چندین ماه پیش از تولد نوزاد و انجام مرحلههای مخصوص است كه شهروندان برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی اینترنتی www.rsct.ir و یا با شماره تلفن 27635000 تماس بگیرند.ك/3
611/599/608/506
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۸
سمنان – مديرعامل شركت فناوري بنياختههاي رويان و بانك خون بند ناف كشور از ذخيرهسازي 35 هزار نمونه خون بند ناف خبر داد.