مهندس 'محمدحسین عطایی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از بهترین روش های آبیاری كه منجر به صرفه جویی آب و افزایش بهره وری آن خواهد شد، سیستم آبیاری نوین است.
وی اظهاركرد: در سال گذشته ده هزار هكتار از زمین های كشاورزی استان زیر پوشش سیستم آبیاری قطره ای و بارانی رفته است كه در مقایسه با میزان كل اجرای این طرح در سطح استان رشد بسزایی داشته است.
عطایی، افزایش راندمان آبیاری، كاهش و كنترل علف های هرز و كاهش مصرف انرژی را از مهمترین مزایای طرح آبیاری تحت فشار برشمرد و اظهار داشت: كاهش و كنترل بیماریها و آفات، كاهش فرسایش خاك، بهبود مدیریت آبیاری، افزایش كمی و كیفی تولید محصول را از دیگر مزایای این طرح عنوان كرد.
وی با بیان اینكه آبیاری تحت فشار نوعی شبكه لوله گذاری داخل باغات و مزارع است افزود: اجرای این طرح از هدر رفت آب تا حدود زیادی جلوگیری می كند.
مدیر آب و خاك جهادكشاورزی استان قزوین با اشاره به سیاستهای تشویقی دولت در اجرای این طرح خاطر نشان ساخت: باتوجه به اهمیت و لزوم صرفه جویی در مصرف آب در بخش كشاورزی، دولت به منظور تشویق و ترغیب كشاورزان همه ساله اعتبار ویژه ای را برای توسعه سیستم آبیاری تحت فشار اختصاص می دهد.
به گفته وی، پرداخت تسهیلات آب و خاك به كشاورزان طی سالهای اخیر بصورت 85 درصد كمكهای بلاعوض دولتی و 15 درصد مابقی، تسهیلات ارزان قیمت با مشاركت كشاورزان و متقاضیان اجرای این نوع طرح انجام شده است.
وی با بیان اینكه مصرف بهینه آب در بخش كشاورزی یك نیاز ملی است تصریح كرد: كشاورزان و متقاضیان اجرای طرح آبیاری تحت فشار با مراجعه به مراكز خدمات جهادكشاورزی و شركت در دوره آموزشی یك روزه می توانند در اجرای این طرح مشاركت كنند.
7390/ 614/ 1644
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۳
قزوين - مدير آب و خاك و امور فني و زيربنايي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين گفت: 33 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان قزوين زير پوشش سيستم آبياري نوين قرار گرفته است.