تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۱

تهران- اولين مناظره انتخاباتي هشت نامزده يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري روز گذشته (جمعه) برگزار شد كه واكنش هاي مختلفي را در پي داشت.

به گزارش ایرنا، جدای از واكنش های مختلفی كه نامزدهای انتخاباتی در زمان پخش این برنامه از خود نشان دادند، ستادها و شخصیت های مختلف هم دیدگاه های خود نسبت به این برنامه تلویزیونی كه انتظار می رفت، شور و هیجان زیادی به جامعه وارد سازد را بیان كردند.

در این بین روزنامه ها هم بر اساس سلایق سیاسی خود پا به عرصه گذاشته و به نقد برنامه مناظره انتخاباتی برگزار شده پرداختند.

روزنامه كیهان ابتدا به نامزدهای انتخاباتی و برنامه های آن ها پرداخته و به آنان یادآور شده است كه ما در ایران زندگی می‌ كنیم نه در اروپا یا ژاپن و چین و روسیه و هند.

در این روزنامه با بیان این كه نظم سیاسی - اجتماعی فعلی ما در یك پویش تاریخی صدها ساله به ویژه پویش تاریخی یك صد سال اخیر قوام یافته است، آمده است:ما نمی ‌توانیم در 'خلأ' نظریه ‌پردازی كنیم یا برمبنای 'خیال' سخن بگوییم و مدل و برنامه بنویسیم.

** سیاه نمایی به جای ارایه برنامه

در حالی كه انتظار می ‌رفت نامزدها به بیان واقعیت‌ها پیرامون وضعیت كشور بپردازند و برنامه‌هایشان را به منظور رفع مشكلات اقتصادی مطرح ‌كنند، به اعتقاد روزنامه كیهان، این نامزدهای ریاست جمهوری به سیاه ‌نمایی از شرایط و موقعیت جامعه و كشور پرداخته بودند.

هم چنین كیهان در ستون طنز خود نیز به موضوع مناظره پرداخت و در پاسخ به این سوال كه «یعنی دولت كنونی یك اقدام درخور تقدیر هم نداشته است» نوشت: ... یارو می ‌گفت؛ كتاب «پیرمرد و دریا» تنها كتاب خوبی است كه مرحوم جلال آل احمد نوشته است! گفتند؛ ولی كتاب پیرمرد و دریا را ارنست همینگوی نوشته است و یارو بدون آن كه به روی خودش بیاورد گفت؛ دیگه بدتر، یك كتاب خوب هم كه دارد، ارنست همینگوی برایش نوشته است!

سایت خبری آفتاب هم با انتشار اعتراض ستاد 'حسن روحانی' به مناظره روز گذشته - دهم خرداد- واكنش نشان داد.

در این اعتراضیه، عملكرد صدا و سیما مورد انتقاد قرار گرفته و آمده است: آنچه در مناظره تلویزیونی شكل گرفت به حق اهانت به كاندیداها و مردمی است كه انتظار مناظره پرجاذبه، عمیق و چالش برانگیزرا داشتند اما متاسفانه برنامه ریزی غلط و اشتباهات پیاپی و اصرار بر تداوم این اشتباهات، باعث تضییع برنامه گردید.

** شباهت مناظره به مسابقه هفته

روزنامه شرق از دیگر روزنامه هایی بود كه در صفحه اول خود به موضوع مناظره پرداخته بود. در این روزنامه نوشته شده بود: همه‌ چیز شبیه ' مسابقه هفته' بود؛ البته بدون حضور مجری قدرتمندی مانند مرحوم منوچهر نوذری كه به جذابیت مسابقه با سوال 'از كی بپرسم' اضافه می‌ كرد.

مناظره‌ای با اجرای مرتضی حیدری كه گویی دست‌ چین‌ شده‌ترین مجری صداوسیما بود برای پخش بی‌ دردسرترین مناظره صداوسیما. مجری فقط تلاش می‌كرد همه ‌چیز بدون چالش به دقیقه پایان برسد و او و هشت‌ كاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری از روی آنتن پخش، پایین بیایند.

** صدا و سیما در اولین آزمون مناظره‌ها نمره قبولی نگرفت

روزنامه خراسان به مناظره نامزدهای انتخاباتی این گونه موضع گیری كرد كه نحوه تنظیم وقت پاسخ كاندیداها درباره سوالاتی كه گاه نیاز به توضیحاتی مبسوط داشت، مناسب نبود.

هم چنین این روزنامه بخش هایی از مناظره كه در قالب سوالات بله و خیر تنظیم شده بود و همچنین نشان دادن تصاویر برای بیان برداشت نامزدها را مطلوب ندانسته وافزوده است: این بخش چندان در شان جلسه ای كه قاعدتاً باید در تصمیم گیری و رای مخاطبان تاثیرگذار و تعیین كننده باشد، نبود. انتشار برخی مطالب طنز درفضای مجازی در این باره بلافاصله پس از پایان مناظره ها خود گویای مساله است.

در روزنامه خراسان تصریح شده است: به وضوح می توان گفت صدا و سیما در اولین آزمون مناظره ها، نتوانست نمره قبولی بگیرد كه امید می رود در دو مناظره آینده كه 15 و 17 خرداد برگزار خواهد شد، اصلاح شود.

** صدا و سیما به جای مناظره برنامه طنز پخش كرد

به اعتقاد گردانندگان روزنامه 'بهار'،صداوسیما در برگزاری اولین برنامه مناظره نامزد‌های ریاست‌ جمهوری اگر بسیار ضعیف و اعتراض‌ برانگیز عمل كرد اما توانست برنامه طنز موثری را روی آنتن بفرستد.



** حمایت روزنامه جام جم از مناظره

روزنامه جام جم هم به اولین مناظره انتخاباتی هشت نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری واكنش نشان داد.

در این روزنامه مصاحبه ای با 'غلامعلی حداد عادل' یكی از نامزدهای ائتلاف 2+1 اصولگرایان در این دوره از انتخابات با عنوان 'كاندیداها از روز اول قهر نكنند' منتشر كرد.

این نامزد ریاست جمهوری با اشاره به انتقاد برخی كاندیداها نسبت به برگزاری مناظره انتخاباتی گفت: قرار نیست كاندیداها از روز اول قهر كنند، باید نگرانی های صدا و سیما را مد نظر داشت.

سیام(5)1429/1647