به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دومین مناظره تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری با حضور هشت نامزد از ساعت 16 امروز چهارشنبه آغاز شد.
*نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از قبل از شروع مناظرات در محل ساختمان جام جم حضور یافتند تا مقدمات برگزاری مناظره قبل از رسیدن عقربه های ساعت به 16 آماده شود.
*برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش از ورود به ساختمان جام جم با خبرنگاران در خارج از ساختمان به گفت و گو پرداختند.
*قبل از برگزاری رسمی مناظره امروز، 'عزت الله ضرغامی' رییس سازمان صدا و سیما، دقایقی در جمع كاندیداها حضور یافت و با آنها به گفت و گو پرداخت.
*ظاهرا هوای استادیوی پخش مناظرات بیش از اندازه گرم بود به طوری كه 'حسن روحانی' یكی از این نامزدهای انتخابات، در حین برگزاری مناظره با كاغذ شروع به باد زدن خود كرد.
*'علی اكبر ولایتی' و 'غلامعلی حداد عادل' كه قبل از ثبت نام در انتخابات به همراه 'محمدباقر قالیباف' با هم ائتلافی را تشكیل داده بودند، امروز صندلی هایشان كنار هم بود و در حین برگزاری مناظره، صحبت های درگوشی رد و بدل می كردند.
*در ابتدای مناظره 'مرتضی حیدری' مجری دومین مناظره هشت نامزد ریاست جمهوری خطاب به مردم گفت: بنده به همراه آقای 'طلوعی' مدیر شبكه جام جم و نماینده ناظر ستاد انتخابات صدا و سیما، این برنامه را اجرا می كنیم و موضوع این برنامه مضامین فرهنگی و اجتماعی است.
*یكی از نكات قابل توجه، تغییر صندلی های نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری نسبت به دوره قبل بود به طوری كه از سمت راست و بنابر قرعه كشی صورت گرفته، غرضی، عارف، جلیلی، ولایتی، حداد عادل، قالیباف و رضایی بر صندلی ها نشسته بودند و تریبون از میان صندلی نامزدها به گوشه ای منتقل شده بود. از این رو تغییر دكور و زمان بندی مناظرات از نكات قابل توجه این مناظره بود.
*'مرتضی حیدری' مجری این مناظره، قبل از آغاز مناظره درباره نحوه برگزاری این مناظره گفت: ما به قید قرعه نامزدی را انتخاب می كنیم كه در پشت تریبون در 4 دقیقه رئوس رویكردها و برنامه های فرهنگی خود را اعلام كند و هریك از نامزدهای دیگر در 2 دقیقه می توانند نسبت به حرف نامزد مذكور، نقد خود را اعلام كنند. وی افزود: اگر نامزدی نخواست نسبت به نامزدی كه در پشت تریبون قرار گرفته، نقدی وارد كند، می تواند وقت خود را ذخیره كند و در پایان، جمع بندی اظهاراتش را مطرح كند.
*نفر اولی كه پشت تریبون به قید قرعه قرار گرفت؛ 'محسن رضایی' بود كه در صحبت هایش به مسایل اقتصادی پرداخت كه صحبت های او با اعتراض برخی از نامزدها روبرو شد و آنان از رضایی خواستند كه درباره مسایل اقتصادی سخن نگوید بلكه به مسایل فرهنگی بپردازد. برای مثال 'غلامعلی حداد عادل' در دو دقیقه زمان انتقاد خود به 'رضایی' گفت: آقای رضایی به جای صحبت درباره فرهنگ، وارد مسایل اقتصادی شده است.
*'حسن روحانی' در هنگام نقد صحبت های 'محسن رضایی' برنامه های خود را برای دولت آینده اش گفت كه 'حیدری' در واكنش به این موضوع خطاب به وی گفت: انتظار ما این بود، صحبت آقای رضایی را نقد كنید ولی شما برنامه های خود را گفتید.
*رضایی پس از نقد نامزدهای دیگر نسبت به خودش خطاب به حیدری گفت: بنده خوشحالم بحث من باعث گرمی بیشتر مناظره شد و از حالت خشك كه وقت مردم را بگیرد خارج شد.
*پس از محسن رضایی، به ترتیب روحانی، عارف، ولایتی، قالیباف، غرضی، حداد عادل و جلیلی پشت تریبون قرار گرفتند.
*عارف در بخشی از صحبت های خود خطاب به قالیباف گفت: منزلت فرهنگی كه می خواهید در دولت خود پیاده كنید، آیا این منزلت را در شهرداردی رعایت كرده اید؟ آیا نباید معماری شهر تهران و مجوزهایی داده می شود با فرهنگ اسلامی تطابق داشته باشد؟ برج های شمال شهر با چه رویكردی ساخته می شود؟
*اكثر نقدهای غرضی به نامزدهای ریاست جمهوری بسیار كوتاه و در حد یك سوال بود.
*حیدری در میان این مناظره ها خطاب به نامزدها گفت: متاسفانه در مناظره به موضوعات اجتماعی كمتر پرداخته شد. وی افزود: نیمی از دو هزار سوالی كه از سوی نخبگان و كارشناسان به برنامه رسیده در موضوعات فرهنگی بوده است، از این رو نامزدها بدانند نتیجه این مناظره برای مردم بسیار مهم است.
*در این هنگام یكی از نامزدها پرسید، آیا می توانیم وقت خود را به دیگری بدهیم كه حیدری گفت: كمیسیون تبلیغات، اعلام كرده كه وقت نامزدها قابل واگذاری نیست.
*حیدری در پایان بخش اول مناظره خطاب به نامزدها گفت: در این بخش شما می توانید باقی مانده زمان خود را صحبت كنید. صفحه رایانه ما هوشمند است و نسبت به صدای نامزدها حساس است. از این رو زمان بندی بسیار دقیق صورت گرفته است و 'میلی سكند' را در نظر می گیرد كه در این زمان حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان فارسی خطاب به حیدری گفت: نباید بگویید 'میلی سكند' باید بگویید 'یك هزارم ثانیه' و باید به فارسی حرف بزنید كه حیدری عذرخواهی كرد.
*زمانی كه برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای باقی مانده صحبت هایشان درنظر گرفته شده بود برای برخی ها كوتاه و برای برخی ها بلند بود كه كوتاهترین برای 'حسن روحانی' بود كه وی 54 ثانیه وقت سخن گفتن داشت كه یكی از نامزدها به خنده به وی گفت: فقط سلام علیك كنید.
*در ساعت 19.25 مرتضی حیدری خطاب به نامزدها گفت: می توانیم به دو گونه عمل كنیم یا 10 دقیقه وقت استراحت به نامزدها بدهیم تا با مشاورانشان صحبت كنند یا بحث را ادامه دهیم كه حدادعادل خطاب به حیدری گفت: حداقل به ما استراحت نمی دهید، به بینندگان استراحت دهید.
*هنوز حیدری اعلام نكرده بود كه وقت استراحت داده می شود یا خیر كه غرضی از صندلی خود بلند شد و برای استراحت رفت كه حیدری اعلام كرد: مناظره بخش دوم راس ساعت 19.35 آغاز خواهد شد ولی بخش دوم در ساعت 19.43 شروع شد.
*مرتضی حیدری در بخش دوم این مناظره خطاب به نامزدها گفت: ما 16سوال داریم و هر نامزد به قید قرعه به دو سوال به مدت دو دقیقه پاسخ می دهد و در پایان در دو دقیقه دیدگاه های خود را جمع بندی می كند
*مرتضی حیدری پس از پاسخ های هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مناظره گفت: بسیاری از سووالات فرهنگی و اجتماعی كه به دلیل محدویت پخش نشد در اختیار ستاد نامزدها قرار می گیرد. وی افزود: نامزدها بدانند صداو سیما تنها محدود به رادیو تلویزیون نیست و نامزدها می توانند مطالب خود را در اختیار روز نامه جام جم، سایت ها و پورتال های مجازی ما قرار دهند. حیدری خاطرنشان كرد: اگر كمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اجازه دهد ما این پاسخ ها را از شبكه های رادیویی و تلویزیونی پخش خواهیم كرد.
*وی در پایان از نامزد های انتخابات ریاست جمهوری كه زمان بندی را رعایت كردند نهایت تشكر را كرد و خطاب به آنان گفت: بنده یقین دارم كه هر كدام از شما هشت نامزد ریاست جمهوری اگر رییس جمهور شوید از توانمندی دیگران استفاده خواهید كرد.
*حیدری خاطر نشان كرد: مناظره بعدی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری جمعه ساعت 16برگزار می شود و موضوع مناظره مباحث سیاست داخلی و خارجی است.
*دومین مناظره هشت نامزد ریاست جمهوری در ساعت 20:50 پایان یافت.
*گفتنی است در هنگام پخش برنامه مناظره، اذان مغرب به افق تهران از شبكه یك پخش نشد و تنها زمان اذان زیرنویس شد.
سیام**9121**9250
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۴
تهران- دومين مناظره تلويزيوني هشت نامزد يازدهمين دوره رياست جمهوري در حالي برگزار شد كه اكثر نامزدها به جاي پرداختن به موضوع فرهنگي كه محور مناظره امروز بود، به موضوعات اقتصادي و سياسي پرداختند.