« خدیجه محصلی » افزود: فرد مبتلا به بیماری های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و كشیدن قلیان ادامه دهد بدون شك مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد.
وی ادامه داد: قلیان كشیدن ، حجم تنفسی بدن را كاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباكوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبه رو می كند.
محصلی با یادآوری اینكه مكش های عمیق و رطوبت حاصل از آب ناشی از قلیان، سبب بروز بیماریهای ریوی، سرطان های مختلف از جمله سرطان ریه و معده می شود، افزود: هر وعده قلیان برابر مصرف یك پاكت سیگار بوده و قلیان در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با كشیدن یك نخ سیگار ایجاد می كند .
كارشناس مركزسلامت محیط و كار در ادامه افزود: مقدار نیكوتین موجود در یك وعده قلیان كشیدن با مقدار نیكوتین در بسته كامل سیگار برابری می كند .
محصلی ادامه داد : میزان و عمق در حركت دادن آب قلیان بسیار مهم بوده و قلیان با وجود اینكه كمتر مصرف می شود اما حجم دودی كه از طریق آن وارد بدن می شود، 10 تا 20 برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.
وی گفت: منوكسید موجود در دود قلیان در مقایسه با سیگار و اثرات آن برای مصرف كننده و همچنین افراد در معرض دود تحمیلی، به مراتب بیشتر است. دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن می شود و آثار سوء خود را حتی در هوایی كه دود قلیان آزاد می شود بر جای می گذارد.
این كارشناس مركز سلامت با بیان اینكه دم های عمیقی كه فرد برای جذب دود می زند، تخریب های جدی به حبابچه های ریه وارد می كند، توضیح داد: تحقیقات نشان داده كه مواد داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میكروب بوده و این قارچ ها و میكروب ها به راحتی توسط دود، وارد سیستم تنفسی شده و ایجاد عفونت می كند و منجر به سرطان ریه می شود.
اجتمام (1) ** 1776 **
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۶
تهران -مسوول دبيرخانه كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: ابتلا به سرطان ريه با مصرف بي رويه قليان افزايش مي يابد.