مورد مشکوک به آنفلوانزای مرغی در ژاپن مشاهده شد ...............................................
توکیو ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/02/87 خارجی.علمی بهداشتی.آنفلوانزا.
استانداری استان آکیتا در ژاپن روز دوشنبه از کشف لاشه تعدادی قو در نزدیکی دریاچه ای در کوساکا در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری کیودو ، همچنین گزارش شده است که تعدادی از قوهای رو به مرگ نیز در این منطقه مشاهده شده اند.
به گزارش کیودو،استانداری آکیتا از موسسه ملی سلامت حیوانات در این کشور و یک سازمان اداری مستقل در تسوکوبا در استان ایباراکی خواسته است، تعیین کنند، آیا ویروس کشف شده دراین پرندگان مربوط به ویروس مرگبار اچ.5.ان.یک است یا خیر؟ این گزارش می افزاید: مقامات ژاپنی گفتند، احتمال تاثیر ویروس این بیماری در این منطقه بسیار کم است و گزارشی نیز در مورد شیوع این بیماری در شمال شرقی ژاپن، محل مشاهده این پرندگان تلف شده، اعلام نشده است.
به گفته مقامات محلی و دیگر منابع مطلع ، لاشه سه قو و یک قو در حال مرگ روز 21 آوریل (دوم اردیبهشت ) کشف شد و در بررسی آنها ویروس آنفلوانزای مرغی در لاشه سه قوی تلف شده مشاهده شده است.
پس از آن نیز در طی روزهای چهارشنبه گذشته تا دیروز (یکشنبه ) لاشه یک قو و دو قوی دیگر در حال مرگ در ساحل دریاچه تووادا کشف شد که هم اینک هر سه قطعه قو تلف شده اند.
به رغم آن که در شعاع 10 کیلومتری منطقه ای که قوها تلف شده اند، هیچ مرغ مشکوک به ابتلا به آنفلوانزای مرغی مشاهده نشده است اما دولت محلی به مرغداریهای منطقه هشدارهای احتیاطی را برای پیشگیری از نزدیک شدن پرندگان وحشی به این مناطق، صادر کرده است.
تصور می شود، قوهای تلف شده دراین منطقه پس از گذراندن زمستان در مناطق گرمتر، در مسیر بازگشت به سیبری روسیه بودند.
بنابراعلام سازمان بهداشت جهانی،تاکنون حدود 270 نفردرجهان به آنفلوانزای مرغی مبتلا شده اند که از این تعداد 159 نفر جان باخته اند.
آنفلوانزای مرغی یک بیماری عفونی پرندگان است که دو نوع پروتئین مهمی که شدت بیماری زایی ویروس آن را مشخص می کند، هماگلوتینی "اچ" و نورامی نیداس "ان" است.
16 نوعفرعی پروتئین "اچ" و 9 نوع پروتئین "ان" وجود دارد که فقط ویروس- هایی که دارای "اچ5"(H5N1) و "اچ 7"(H7N3 و H3N7)هستند به عنوان خطرناکترین نوع آنفلوانزای مرغی شناخته شده اند.
آساق 1459**280**2** شماره 159 ساعت 17:55 تمام
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱