قزوين - مدير همانگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين گفت: مديريت پسماند ضايعات كشاورزي گام مهمي براي رسيدن به توسعه پايدار و حفظ محيط زيست است.

'جهانگیر كاووسی' روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با بكاربردن روشهای مناسب مدیریتی در جهت كاهش تولید پسماندهای كشاورزی، ضمن افزایش بهروری، خسارت وارده به منابع پایه كاهش می یابد.

وی اظهار كرد: سالیانه مقادیر فراوانی پسماند در بخش كشاورزی تولید می شود كه با توجه به امكانات نباید بگذاریم پسماندهای محصولات كشاورزی در مراحل مختلف كاشت، داشت و برداشت به دور از ملاحظات زیست محیطی در محیط رها یا دفن شود.

كاووسی خاطر نشان كرد: بخش زیادی از محصولات كشاورزی در فاصله بین مراحل كاشت تا برداشت از چرخه تولید خارج می شوند و در این بین كاهش ضایعات محصولات كشاورزی، اصلاح سیستم غدایی و متعادل كردن مصرف ، نیاز به برنامه ریزی منسجم است و برای تامین مواد غذایی باید بهره‌وری از عوامل تولید به ویژه آب و خاك افزایش و ضایعات مواد غذایی تا حد امكان كاهش یابد.

وی یادآور شد: مهمترین روش های مدیریتی پسماندهای كشاورزی در جهت رسیدن به پایداری كشت ارگانیك، سالم نگهداشتن خاك در بلندمدت با به حداقل رساندن فرسایش خاك، پرورش دام با شرایط زندگی مطلوب از نظر بهداشت و سلامت، بازیافت مواد اصلی گیاهی و حیوانی، بازگشت مواد غذایی به زمین و به حداقل رساندن استفاده از منابع غیرقابل تجدید،ارتقای تعهد محیطی جهت استفاده از زمین، آب، هوا و به حداقل رسانیدن آلودگی كشاورزی و تولید غذا با كیفیت و كمیت كافی، سالم و متنوع است.

مدیر همانگی ترویج كشاورزی سازمان جهاد كشاورزی استان قزوین، از برگزاری همایش ترویجی مدیریت پسماند ضایعات كشاوری و خانگی در شهرستان تاكستان خبر داد و افزود: در این همایش یكروزه بیش از 60 نفر از كشاورزان پیشرو،تسهیلگران و كارشناسان بخش كشاورزی حضور داشتند.

كاووسی توانمند سازی كشاورزان در مدیریت پسماند خانگی و تبدیل آن به كمپوست به منظور جلوگیری از آلودگی محیط زیست و تهیه كود آلی و پاك در راستای تولید محصول سالم را از اهداف این طرح برشمرد.

به گفته وی در این همایش بهره برداران همچنین با یكی از روشهای دفع زباله و تهیه ورمی كمپوست(تبدیل زباله به كود آلی) از طریق كرم قرمز خاكی حلقوی بعنوان یكی از مناسبترین جایگزینهای كود شیمیایی آشنا شدند.

این مسوول یادآور شد: تسهیلگران و كشاورزان پیشرو در این همایش، مزایا و كاربردهای مختلف این نوع كرم خاكی و طرح توجیهی اقتصادی،اجتماعی و زیست محیطی از این نوع كود را فرا گرفتند.

7390/616