لس آنجلس تایمز: اسناد تاریخی عراق به یغما رفته است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/05/19 تهران -لس آنجلس تایمز نوشت : آرشیوهای حزب بعث عراق که جزو اسناد مهم ملی این کشور محسوب می شود، به یغما رفته است و در آمریکا نگهداری می شود و این وظیفه دولت آمریکاست که آنها را به صاحبان اصلی آن که ملت و دولت عراق است بازگرداند.
به گزارش گروه اخبار صوتی - تصویری ایرنا، پایگاه اینترنتی روزنامه لس آنجلس تایمز در شماره روز شنبه خود می نویسد: کشور عراق از زمان تهاجم نظامی به خاک خود در سال 2003، شاهد رویدادهای ناگوار بسیاری بوده است ، اما شاید شاخص ترین آنها، انتقال هفت میلیون صفحه اسناد تاریخی حزب بعث است که بدون شک سند تاریخی مظالم و ستمهای صدام حسین بر ملت عراق است .
لس آنجلس تایمز می افزاید : این اسناد بلافاصله بعد از سقوط بغداد توسط یک عراقی ساکن آمریکا به نام کنعان مکیه استاد دانشگاه براندیز آمریکا که رهبری بنیاد یادگار عراق را برعهده دارد، ربوده و در سال 2006 به آمریکا منتقل شد. اسناد با موافقت مکیه ، کنون در موسسه هوور از موسسات وابسته به دانشگاه استانفورد نگهداری می شود.
هم دولت عراق و هم سازمانهایی در آمریکا به این اقدام چپاولگرانه اعتراض کردند. انجمن گردآورندگان اسناد ملی در آمریکا با اعتراض به این اقدام آن را یک عمل چپاولگرانه خواند و متذکر شد که حتی قانون زمان جنگ هم این اقدام را ممنوع کرده است .
کتابخانه و اسناد ملی و وزارت فرهنگ عراق هم با مردود شمردن این اقدام خواستار بازگردانده شدن اسناد به کشور عراق شده است .
این وزارتخانه اسناد را بخشی از میراث ملی و سرمایه فرهنگی کشور عراق و سند آگاهی از رژیم گذشته این کشور دانسته است .
به نوشته لس آنجلس تایمز، علاوه بر این اسناد، حدود 100 میلیون صفحه اسناد دیگر دولتی عراق نیز نزد ارتش آمریکا نگهداری می شود. ارتش آمریکا این اسناد را هنگامی که فریبکارانه در جستجوی سلاحهای کشتار جمعی در عراق بود، به سرقت برده است .
این اسناد از شعبات حزب بعث در بغداد ربوده شده و اکنون در موسسه هوور نگهداری می شود.
مکیه طی توافقی با ارتش آمریکا در سال 2005، اسناد مورد نظر را به موسسه هوور تحویل داد. وی متعهد شده بود که با آرام شدن اوضاع عراق اسناد را به دولت عراق تحویل دهد.
اسناد حاوی اطلاعاتی از افرادی است که به طور سری با صدام حسین دیکتاتور سابق عراق همکاری و ارتباط داشتند.
مکیه از معاندان رژیم بعثی عراق بشمار می رفت و در سال 1989 کتابی تحت عنوان جمهوری وحشت را به رشته تحریر درآورد.
وی از حامیان جنگ عراق بود.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اکتبر گذشته فاش ساخت که مکیه از دوستان و یاران نزدیک پل وولفوویتز رئیس سابق بانک جهانی ودیک چنی معاون رئیس جمهور آمریکاست .
وی دو ماه قبل از یورش نظامی آمریکا به عراق در دیداری خصوصی با جورج بوش رئیس جمهور آمریکا ضمن درخواست برای حمله به عراق به وی تضمین داده بود: در صورت حمله نیروهای آمریکایی به عراق ، مردم این کشور با گل و شیرینی به استقبال آنها خواهند آمد.
لس آنجلس تایمز با متهم دانستن دولت آمریکا در به یغما رفتن اموال و اسناد تاریخی عراق ، نتیجه گیری می کند: حفظ و نگهداری از اموال ، ثروت و دارائیهای کشور اشغال شده وظیفه اشغالگر است، نه افراد و اشخاص . این وظیفه دولت آمریکا و ارتش آن است که از اموال و دارائیهای عراق حفظ و حراست کند.
این روزنامه نوشت : به فرض محال آنکه به خاطر ناامن بودن اوضاع عراق ، این اسناد می بایست از کشور خارج می شد، اما اگر چنین ضرورتی تشخیص داده می شد، این کار می بایست از مجرای موافقت دولت عراق با موسسه اسناد ملی آمریکا صورت می گرفت، نه معامله مکیه با یک موسسه خصوصی آمریکا .
اشخاص خصوصی قانونا حق جع آوری اسناد دولتی و خارج ساختن آنها از کشور را ندارند.
لس آنجلس تایمز تاکید می کند: این گناه همچنان متوجه دولت آمریکاست که به مکیه اجازه داده است اسناد ملی را گردآوری کرده و آنها را از کشور خارج سازد. بنابراین وظیفه دولت آمریکاست که اسناد را که متعلق به ملت و دولت عراق است ، به صاحبان اصلی اش بازگرداند.
این روزنامه یادآور می شود: نه تنها اسناد ملی ، بلکه اموال و میراث فرهنگی موجود در موزه ملی بغداد هم به یغما رفته است .
در این میان باید دید، دولت عراق در این زمینه چه برخوردی با دولت آمریکا خواهد داشت .
صویر** 1591 1609** شماره 086 ساعت 12:07 تمام
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱