سازمان ملل خواهان احترام به آزادی مطبوعات در افغانستان شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/02/14 کابل - رئیس حقوق بشر دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان (یونیما)، خواهان احترام به آزادی مطبوعات در این کشور شد و آن را امر حیاتی برای توسعه آزادی و عدالت در افغانستان دانست .
در بیانیه روزشنبه دفتر یونیما به نقل از نورا نایلند آمده است که این موضوع برای افغانستان که خود را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در سال های 2009 و 2010 میلادی آمده می کند مهم است .
خانم نایلند گفت : مردم تنها زمانی می توانند آگاهانه در مورد آینده خود تصمیم بگیرند که به اطلاعات هدفمند متوازن که رسانه ها در آن نقش مهمی را ایفاء می کنند، دسترسی داشته باشند .
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 400 نهاد رسانه ای در افغانستان فعالیت دارند،افزود: این کشور، هنوز هم شاهد حمله به خبرنگاران است .
وی تصریح کرد: رسانه ها حق دارند،بدون هراس فعالیت کنند و مردم هم حق دارند، آنچه در افغانستان می گذرد اطلاعات بدون تعصب دریافت کنند.
امسال روز جهانی آزادی مطبوعات (سوم ماه مه ) روز آزادی بیان نامگذاری شد و آزادی بیان در ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است .
رییس حقوق بشر یونیما در افغانستان با اشاره به اینکه آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات به اهداف توسعه تقویت می کند، گفت :ارتقای ظرفیت در مردم و پرسش از حکومت باعث رشد و توسعه دموکراسی مشارکتی در جامعه می شود رسانه های کابل روز شنبه گزارش دادند که جویل سیمون Joel Simon رییس کمیته دفاع از خبرنگاران از وضعیت آزادی رسانه ها در افغانستان ابراز نگرانی کرده است .
این رسانه ها به نقل از سیمون نوشتند که آزادی رسانه ها که در سال های اول بعد از سقوط حکومت گروه طالبان توسعه یافته بود،اکنون در حال محدود شدن است .
در گزارشی که به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات منتشر شد، افغانستان در میان 13 کشور از لحاظ تهدید خبرنگاران در ردیف هفتم قرار دارد.
عراق در صدراین کشورها،سیرالئون دوم و سومالی در جایگاه سوم قرار دارد پنج کشور دیگر آسیای جنوبی شامل سریلانکا در ردیف پنجم ، بنگلادش یازدهم ، نپال هشتم ،پاکستان دوازدهم و هندوستان در ردیف سیزدهم قرار دارند.
سیمون تاکید کرد که خبرنگاران در افغانستان در شرایط خیلی دشوار و وخیم کار می کنند و جنگ سالاران محلی محدودیت هایی را بر آزادی رسانه ها وضع کرده اند.
همچنین بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات از جوامع خواسته است تا از هیچگونه تلاش برای به محاکمه کشانیدن حمله کنندگان به خبرنگاران دریغ نورزند.
وی افزود: دسترسی به اطلاعات به هریک از ما توانایی می دهد تا زندگی و ارتباطات خویش را توسعه دهیم ، همانطورکه آب یک نیاز اساسی برای رشد حیات شمرده می شود، آگاهی باعث حفظ و تداوم ظرفیت ما برای تصور و تغییرمی گردد.
آساق 1513**332** شماره 051 ساعت 12:11 تمام