به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی روسی 'راشاتودی' روز چهارشنبه گزارش داد شركت یاهو از 13هزار درخواست اطلاعاتی از سوی نهادهای امنیتی دولت آمریكا خبر داد.
بنابراین گزارش یاهو اعلام كرد، در شش ماهه دوم سال میلادی گذشته، سازمان های مجری قانون در آمریكا بین 12تا 13هزار درخواست اطلاعات كاربران این شركت در راستای برنامه مراقبت های آمریكا، داشته اند.
این گزارش حاكی است به دنبال افشاگری 'ادوارد اسنودن' جوان 29 ساله و از كاركنان سابق سازمان جاسوسی آمریكا(سیا) از برنامه مراقبت شنود تلفنی و كابران اینترنتی توسط آژانس امنیت ملی آمریكا (NSA) ، شركت یاهو به همراه دیگر شركت های رایانه ای و اینترنتی با توافق با مقامات آمریكایی اقدام به انتشار بخشی از اطلاعات خواسته شده دراین زمینه كرد.
در بیانیه شركت یاهو آمده است: از اول دسامبر سال 2012 تا 31ماه مه 2013 این شركت بین 12 تا 13 هزار درخواست اطلاعاتی از سوی نهادهای امنیتی و مراقبت های جاسوسی خارجی آمریكا (FISA) دریافت كرده است.
یاهو در ادامه بیانیه خود آورده است: قویا از دولت فدرال آمریكا می خواهیم درباره این وضع تجدیدنظر كند.
گفتنی است پیشتر شركت اپل در مورخ 26 خردادماه اعلام كرد بین چهار تا پنج هزار درخواست اطلاعاتی و جاسوسی در شش ماه دوم سال گذشته میلادی از سوی نهادهای تحقیقاتی و امنیتی دولت آمریكا دریافت شده است.
برپایه این خبر، اپل در بیانیه ای كه روی وب سایت خود قرار داد گزارش داد: از اول دسامبر 2012 تا 31 ماه مه 2013 درخواست های امنیتی را دریافت كرده ایم كه بین 9 تا 10 هزار كاربر را شامل می شده است.
پیش از آن نیز شبكه اجتماعی فیس بوك اعلام كرد كه تنها در شش ماه پایانی سال 2012 بین 9 تا 10 هزار درخواست اجرای عملیات جاسوسی از كاربران دریافت كرده كه شامل 18تا 19 هزار كاربر می شد.
شركت مایكروسافت نیز طی همین دوره با درخواست دریافت اطلاعات و جاسوسی از فعالیت كاربران خود بر روی اینترنت از سوی نهادهای وابسته به دولت آمریكا مواجه بوده كه 32 هزار كاربر را شامل می شود.
تمامی این گزارش ها به دنبال افشاگری ادوارد اسنودن 29 ساله و یكی از كاركنان سابق سازمان جاسوسی آمریكا (سیا) كه از برنامه مراقبت و شنود دولت این كشور با عنوان 'پریزم' توسط سازمان امنیت ملی آمریكا (ان.اس.آی) پرده برداشت، صورت گرفت.
مترجمام **1302**1337
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۰
تهران – به دنبال افشاگري شركت هاي اينترنتي و رايانه اي جهان همچون 'مايكروسافت'، 'فيس بوك' و 'اپل' طي روز هاي اخير، اكنون شركت موتور جستجوگر اينترنتي 'ياهو' نيز به اين فهرست پيوست.