به گزارش ایرنا، علی اكبر(ع) در یازدهم شعبان سال43 قمری در خانه امام حسین بن علی بن ابی طالب(ع) و بانو لیلا بنت ابی مره بن عروه بن مسعود ثقفی در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
این جوان در مكتب جدش امام علی بن ابی طالب (ع) و در دامن پدرش امام حسین(ع) در مدینه و كوفه تربیت و رشد و كمال یافت پدری كه در تربیت وی و آموزش قرآن ومعارف اسلامی و اطلاعات سیاسی و اجتماعی به آن جناب تلاش بلیغی به عمل آورد.
علی اكبر(ع) در ماجرای عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در كنار پدرش امام حسین(ع)بود و با دشمنانش به سختی مبارزه می كرد.
این جوان از جهت سیرت و خلق و خوی، شبیه ترین مردم به پیامبر اكرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی طالب (ع) به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود.
همچنین وی از منطق نیز شبیه ترین فردبه پیامبر(ص) بوده گفتارپیامبربه فرموده ی قرآن از روی هوای نفس نبوده امام حسین(ع) در وصف این جوان فرمود:علی اكبر(ع) شبیه ترین فرد از نظر گفتار به پیامبراست.
در این باره از پدرش آمده است كه هنگامی كه علی اكبر را به میدان می فرستاد، به لشگر خطاب كرد و فرمود:' ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می فرستم، كه شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول الله (ص) است بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول الله(ص) تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می كردیم.'
شجاعت از مهم ترین خصوصیات علی اكبر(ع) است به طوریكه در میدان رزم سلحشوری شجاع، نیرومند و پرتوان بود و انبوه دشمن هرگز او را بیمناك نمیساخت؛ رشادتها و جانبازیهای آن حضرت در حادثه خونبار كربلا نام او را برای همیشه جاویدان كرد.
در این باره علامه مجلسي نقل ميكند: آن حضرت به هر جانب روي ميآورد گروهي را به خاك هلاكت ميافكند و سرانجام مره بن منقذ عبدی بر فرق مباركش ضربتی زد و او را به شدت زخمی كرد. آن گاه سایر دشمنان، جرات و جسارت پیدا كرده و به آن حضرت هجوم آوردند و وی را آماج تیغ شمشیر و نوك نیزه ها كردند و مظلومانه به شهادتش رسانیدند.
تاریخ گواهی می دهد: حضرت علی اكبر(ع) نخستین شهید بنی هاشم در روز عاشورا بود و در زیارت شهدای معروفه نیز آمده است:علی اكبر(ع) در نبرد روز عاشورا دویست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاكت رسانید.
این جوان دلیر همراه پدر بزرگوارش برای اجرای امر به معروف و نهی از منكر وارد میدان شد و با ایستادگی در مقابل باطل، حق و عدالت محوری، ولایت مداری و دین مداری را به گوشه های جهانیان رسانید.
همچنین حضرت در اجرای عدالت و دفاع از حق، قاطع و استوار بود و به یاری محرومان و مظلومان میشتافت و در برابر ظالمان میایستاد تا حق را به صاحبش برنمیگردانید، آرام نمیگرفت.
علی اكبر(ع) تربیت یافته مكتب امام حسین(ع) بود كه به دانش اندوزی و فراگیری معارف اهمیت زیادی میداد و همواره پیروان خود را از جهالت و بیخبری باز میداشت و در جهت انتشار دین اسلام و آموزه های الهی قدم برداشت.
این اسوه ی جوان دارای فضایل اخلاقی و كمالات نفسانی بوده و در تمام زمینه های فردی، اعم از ظاهری و اخلاقی، زبانزد همگان بود او نمونه ای از انسان كامل و مجموعه سترگی از جوانمردی و دلیری بود.ك/4
8138/1535
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۴
قم- حضرت علي اكبر(ع) فرزند ابي عبدالله الحسين(ع) اولين شهيد بني هاشم درصحنه ي كربلا بود كه با رشادت هاي خويش در نهضت حسيني نقش آفريني كرد.