تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸

تهران بزرگ - مشكلات مربوط به ازدواج و روابط عاطفي بين زوجين از مهمترين علل مراجعه شهروندان بويژه زوج هاي جوان به مراكز بهداشت روان است و زوج درماني به عنوان يكي از شيوه هاي حل اختلاف زوجين از كاربردي ترين روش ها مي باشد كه توسط روانشناسان، روانپزشكان و ساير متخصصان مطرح است.

'مرسده لطفعلی' روانشناس بالینی روز شنبه در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: زوج درمانی شیوه ای است برای حل مشكلات و كشمكش های بین زوجین كه به تنهایی قادر به حل اختلافات خود نیستند.

وی افزود: فرآیند زوج درمانی شامل زن و شوهر و یك فرد آموزش دیده و متخصص است كه در آن احساسات، رفتار و افكار زوجین توسط روان درمانگر و یا روانشناس مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

كارشناس معاونت پیشگیری بهزیستی استان تهران اظهار كرد: هدف از زوج درمانی در واقع كمك به زوجین برای درك بهتر و هرچه بیشتر یكدیگر پس از بررسی زندگی مشترك شان است.

لطفعلی افزود: با استفاده از این روش زوجین تلاش می كنند سوء تفاهم های دو جانبه، انتظارات غیر معقول و تصورات بیان نشده ای كه سبب تداوم تعارض بین آنها شده را با تصمیم گیری برای ایجاد تغییرات لازم، برطرف كنند.

وی، روابط عاطفی، كسب قدرت، اشكال در برقراری ارتباط، خیانت‌، خشونت و مشكلات جنسی را از مهمترین مشكلات زوجین كه به طور معمول در زوج درمانی مطرح است، ذكر كرد و گفت: در این ارتباط درمانگر تلاش می كند در سه زمینه رفتاری، احساسی و فكری به زوجین كمك كرده و راه كارهای مناسب و مورد توافق را به آنان ارایه كند.

لطفعلی یادآور شد: در همین راستا و به منظور ارتقای سطح توانمندی و آگاهی مشاوران و مدرسان ازدواج و خانواده استان تهران و كاهش سطح طلاق در جامعه، كارگاه آموزشی زوج درمانی امروز در بهزیستی استان تهران برگزار شد.

تهرام/1391