به گزارش دیلی میل، دود دسته سوم سیگار در واقع بقایای سمی برجای مانده از دود سیگار است كه پس از ناپدید شدن دود سیگار بر روی تمامی سطوح باقی می ماند.
نتیجه یك تحقیق كه توسط محققان آزمایشگاه ملی لورانس بركلی در دانشگاه كالیفرنیا انجام شده است ، نشان داد كه این بقایای سمی با گذشت زمان مضرتر نیز می شود.
لارا گوندل یكی از محققان این آزمایشگاه گفت: این اولین مطالعه ای است كه نشان می دهد دود دسته سوم سیگار به این اندازه مضر و جهش زا است.
به گفته محققان، برخی از مولفه های شیمیایی موجود در دود دسته سوم سیگار از جمله قویترین مواد سرطانزای موجود است.
نتایج این مطالعه نشان می دهد زمانی كه سطوح با فرش و غیره پوشیده می شود خطر ناشی از بقایای دود سیگار برای سلامتی به ویژه برای كودكان جدی ترمی شود.
محققان با انجام یك سری آزمایش ها متوجه شدند كه دود دسته سوم سیگار موجب شكسته شدن رشته های دی.ان.ای و آسیب طولانی مدت به دی.ان.ای شده و موجب جهش ژنتیكی می شود.
تا پیش از این مطالعه، سمیت دود دسته سوم سیگار به خوبی معلوم نشده بود.
مردم از طریق تنفس، خوردن و یا تماس های پوستی در معرض دود دسته سوم سیگار قرار می گیرند.
محققان دود دسته سوم سیگار را بسیار موذی می دانند چرا كه رها شدن از آنها بسیار دشوار است.
پیش از این مطالعات نشان داده بود كه حتی پس از گذشت دو ماه از خروج فرد سیگاری از خانه هنوز می توان آثار بقایای دود سیگار را در گرد و غبار و سطوح خانه مشاهده كرد.
روش های متعارف پاكیزگی خانه مانند استفاده از جارو برقی، پاك كردن و تهویه مطبوع تاثیری در كاهش میزان این ذرات ندارد.
این مطالعه نشان داد كه برای كاهش میزان بوی ناشی از دود سیگار می توان كارهایی راانجام داد اما از بین بردن كامل آثار این دود بسیار دشوار است اما بهترین راه حل استفاده از مواد جایگزین مانند تعویض فرش و رنگ زدن مجدد است.
محققان در این مطالعه برای تهیه نمونه ، نوارهای كاغذی را در اتاق افراد سیگاری قرار دادند.
در این مطالعه محققان دو نمونه حاد و مزمن را مورد بررسی قرار دادند. نمونه حاد به نمونه ای گفته می شد كه برای 20 دقیقه در معرص دود پنج سیگار قرار می گرفت.
و نمونه های مزمن برای 258 ساعت در طول 196 روز در معرض دود سیگار قرار می گرفتند.
در طول این مدت، اتاق ها نیز حدود 35 ساعت تهویه می شدند.
محققان پی بردند كه در نمونه های مزمن سطوح آسیب دی.ان.ای بیشتر بود.
این مطالعه نشان داد كه 4/0 درصد از تغییرات ایجاد شده در سلول های انسانی در اولین ساعت قرار گرفتن در معرض دود سیگار اعمال می شود كه این میزان در طول سه ساعت 10 برابر افزایش می یابد.
یافته های این مطالعه در مجله Mutagenesis منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1581
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۲
تهران-نتيجه يك تحقيق كه به تازگي منتشر شده است ، نشان مي دهد كه بقاياي به جا مانده از دود سيگار (دود دسته سوم سيگار) آسيب ژنتيكي قابل توجهي به سلول هاي انسان به ويژه دي.ان.اي مي زند.