سعید علامیان روز یكشنبه در چهارمین نشست مسوولان دفاتر مطالعات و ادبیات پایداری سراسر كشور در زنجان افزود: حفظ لحن راوی در ثبت خاطرات می تواند در جذابیت بخشیدن به اثر تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینكه تدوین، ركن سوم در امر خاطره نگاری است گفت: نقش تدوین گر در ثبت خاطرات شفاهی قابل توجه است.
علامیان جزئی نگری و پرداختن به جزئیات حوادث را وظیفه اصلی و مهم مصاحبه گر عنوان و تصریح كرد: اگر خاطرات خود نوشت و شفاهی خوب تدوین شوند از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار خواهند بود.
وی بابیان اینكه برخی از نوشته ها ممكن است فاقد انسجام و سازمان یافتگی باشد، ادامه داد: این نوشته ها می توانند با اندكی ویرایش محتوایی و پاسخ به چند سوال و پرداختن جزئی به برخی از وقایع قابلیت چاپ شدن در قالب كتاب را پیدا كند.
علامیان سوژه را ركن اول خاطرات شفاهی و خودنوشت عنوان كرد و بیان داشت: سوژه در امر خاطره نویسی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می تواند به خاطره اعتبار دو چندان ببخشد.
وی مستند بودن خاطره ها را نیز از جمله موارد مهم در ثبت خاطرات شفاهی برشمرد و گفت: تدوین گر و مصاحبه گر باید به طور هنرمندانه این امر را مورد توجه داشته باشند.
این نویسنده تاریخ، گویاسازی را نیز از دیگر مسایل مهم در تدوین خاطرات عنوان كرد و افزود: در همین راستا باید مصاحبه گر و تدوین گر وارد مطالعات كتابخانه ای شود و در آن زمینه اطلاعات كافی را كسب كند.
وی عدم به چالش كشیدن مصاحبه را از دیگر موارد مورد تاكید در امر خاطره نگاری برشمرد و اظهار داشت: مصاحبه گر باید با راوی همراه بوده و به وی كمك كند تا كل مطالب و محفوظات خود را در راستای ثبت آنها با دقت ارائه كند.
596/522 / 1645
تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
زنجان - نويسنده و پژوهشگر تاريخ گفت : يك خاطره بايد جذابيت لازم را براي مخاطب داشته باشد و مهم ترين موضوع در ثبت خاطرات شفاهي رزمندگان حفظ لحن راوي است.