تهران- مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان گفت: داشته‌ و سرمايه اجتماعي در بخش ادبيات، ادبيات كودك است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا،'سید صادق رضایی' عصر سه شنبه در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره كتاب كودك و نوجوان بابیان این كه داشته و سرمایه اجتماعی بخش ادبیات را باید ادبیات كودك و نوجوان قلمداد كرد گفت: شناخت مطالب و نوع نگاه ما به موضوع ادبیات كودك و نوجوان آنرا ماندگار می‌كند.

وی با ذكر این نكته كه مادر ادبیات بزرگسالان، ادبیات كودك و نوجوان است، گفت: اگر هنرمندانی كه در بخش ادبیات كودك و نوجوان به فعالیت می‌پردازند را نبینیم و گمان كنیم كه در ادبیات بزرگسالان اثری قابل توجه خواهیم داشت در اشتباهیم.

رضایی ادامه داد كه اگر می‌خواهیم القاء و تلقینی داشته باشیم و یا از یك نگاه استدلالی را طوری بیان كنیم كه در باور مردم بگنجد راه آن ادبیات است و بهتر بگوییم كه راه آن ادبیات كودك و نوجوان است.

وی گفت: اگر ما داشته‌های دوران كودكی را به صورت علمی مورد توجه قرار داده و هدایت كنیم، سرمایه عظیمی را در بزرگسالی به دست خواهیم آورد، یعنی آن چیزها و باورهایی كه در سن بزرگسالی می‌تواند در انسان به وجود آید از دوران كودكی و نوجوانی و القائات‌ آْن است.

مدیرعامل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان گفت: اگر می‌خواهیم بچه‌هایمان ایران را دوست داشته باشند راهش دادن موضوع انشاء نیست، بلكه راه آن همان دلیلی است كه امروز به خاطرش این جشنواره را برگزار می‌كنیم.

رضایی گفت: چندی پیش مجموعه نمایشنامه نوجوان در دستور كار این كانون قرار گرفت كه به گفته دبیر این بخش در حوزه نمایشنامه نوجوان با فقدان بزرگی مواجه هستیم، اما كانون تاكنون توانسته حدود 16 اثر را در این حوزه به نگارش درآورد.

وی درباره ترجمه آثار این گروه سنی، ادامه داد: ترجمه آثار نیز باید حد و اندازه داشته باشد، كانون تلاش می‌كند 20 درصد آثارش به بخش ترجمه و 80 درصد آن تألیف باشد چرا كه نمی‌خواهیم كودكان را از آثار خوب دنیا محروم كنیم، اما باید در خدمت تصویرگران، نویسندگان و گرافیست‌های بخش‌های خصوصی و دولتی نیز باشیم.

اختتامیه شانزدهمین جشنواره كتاب كودك و نوجوان با حضور سید صادق رضایی ، حمید نوایی لواسانی دبیر این جشنواره و نویسندگان و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سالن همایش‌های كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار شد.

فراهنگ(2)**1497